Csodálatos élmény

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_8993.jpgCsodálatos élmény volt ott állni a temesvári, ragyogóan szép Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt templomban, Árpádházi Szent Erzsébet ereklyéje mellett!

 

A kórus a hatalmas templomot betöltve énekelt, és én könnyeimmel küszködve arra gondoltam, hogy milyen jó lenne a jóban kitartani és majd egyszer a mennyek országában ott állni a megdicsőült Szent Erzsébet mellett, a Szentháromság lábainál! Jézus Krisztus ígérete alapján reményteli bizalommal kell készüljünk erre az örömteli találkozóra, mert végül is ez a földi életünk egyetlen igazi célja! A készülés nem nehéz, végül is egyetlen szempont, hogy mindig, mindenütt az irgalmas szeretet által mutatott irányt kell tartani. Életünk, örök életünk nem a gazdag és a szegénység, nem is a  híresség vagy a névtelenség, betegség vagy egészség tengelyén fordul jobbra vagy balra, hanem egyes egyedül a szeretet és az önzés mentén dől el minden! Szent Erzsébet oldalán Megváltónk elé állhatsz szegényen vagy gazdagon, híresen vagy névtelenül, épen, egészségesen vagy betegen, de önző gyűlöletbe öltözötten soha!
mennyiben magadra öltöd Szent Erzsébet példájára az irgalmas szeretetet, az önzetlen jóságot, akkor egészen biztos, még ha szegény, beteg, egyszerű ember is vagy, akkor is részed lesz a boldogító mennyei koronázásban! Vegyük komolyan az életünket és éppen ezért határozottan Szent Erzsébet példájára minden földi mulandó mammont, kincset, hatalmat nagylelkűen váltsunk örök értékű kincsre, a mindennapi konkrét irgalmas szeretet által!
Szent Erzsébet kezét fogva, az ő példájára lépjünk rá az irgalmas szeretet útjára, arra az útra mely a szentek társaságában lévő Szentháromság színe elé vezet bennünket, a marék porból született embereket! 
Szeretettel,
Csaba t.