Halottak napja 2014. november 2

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_mindenszentek112.jpgMinden szentmise kezdete egy reménnyel indított roham, hogy átöleljük a Végtelent, mi a marék porból született sokszor félve, bután bűnöket elkövető véges lények! Erőlködünk, mint a kisbaba totyogó léptekkel, kitárt karral elindul apja felé, de tudnunk kell, hogy nem azért érünk célba, mert ügyesek, erősek és tiszták vagyunk, hanem mert a végtelen jóság atyai szeretettel lehajol és a karjaiba zár! Isten minden misében átölel, babusgatva becézgetni akar, mert örök szeretettel szeret!!

 
Teljes szentmise- Videó:

2014. november 2. – Vasárnap, Halottak napja
Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak:
„Bizony, mondom nektek: Aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életbe. Bizony, bizony mondom nektek:
Eljön az óra – sőt már itt is van –, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát.
Meghallják, és életre támadnak. Mert ahogyan az Atyának élete van önmagában, ugyanúgy megadta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában. A Fiúnak hatalmat adott arra is, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia.
Ne csodálkozzatok ezen! Eljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak és üdvözülnek; akik rosszat tettek, feltámadnak és elkárhoznak.”
Jn 5,24-29