Magányos hely, csend és béke!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_DSC_3354.jpgMagányos hely, csend és béke! Jézus, hova vitte kétezer évvel ezelőtt a tanítványait a nem tudom, s hogy mire tanította ott, akkor azt sem írja le a szentírás, a mai evangélium szerint! Azt elembe tudom, hogy engem Jézus a tegnap Csínodra vitt ki, egy csendes magányos helyre és három dologra tanított: 

 

1. Bármi is történik körülöttem őrizzem az áldott békét! Az emberek rosszasága, gyűlölete nem jogosít fel arra, hogy a szívembe, lelkembe a nyugtalanság, a békétlenség, a gyűlölet szellemét engedjem!
2. Nem elég őrizni a békét, a fényt, hanem azt hordozni is kell, alázattal fel kell kínálni a szeretet, a jóság, az irgalom lángját testvéreinknek! Az én lángom nem lesz kisebb, ha az ő füstölgő kanócát lángra lobbantom, de a fény a világban mindjárt nagyobb lesz!
3. Fekvőtámasz, sport! Olyan idők jönnek, amikor az egészség, a testi, lelki erőnlét nagyon fontos! Csak ép testben tudni megőrizni épen a lelkünket!
Ezzel a három gondolattal jöttem le a hegyről, és indulok neki Jézus nevében a hetvenkét tanítvány nyomába az útnak! Aranyam, ezüstöm nekem sincs, de hiszem, hogy Krisztus hegyeket mozgató ereje velünk van! Krisztus nem elgyászolta a világot, még nagypénteken sem a reménytelenséget hirdette, hanem a reményt! Ő a kereszten megváltott bennünket, nem a világvégét hirdette szomorúan, kétségbe esve, hanem az Isten Országának eljövetelét! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Napi evangélium – 2015. február 7.
Mk 6,30-34
Abban az időben az apostolok visszatértek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek ti is, a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!” Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát, és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek. De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket. Amikor Jézus kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre.