Megerősödve az élő hitben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_3978_2.jpg"Négy nap híján 85 évvel ezelőtt ismertem meg Bíró Jánost, a kedves barátomat, Antal atyát a székelyudvarhelyi Szereficum udvarán", mondta Ervin atya, 2016 aug. 28-án Csíksomlyón! 

 
Ültem a széken, az oltár mellett és hallgattam a két nagyszerű embert ahogy egymás után, élő hittel, reménnyel, bizalommal beszélnek közel száz évvel a vállukon a jó Istenről, és arról a szolgálatról mit népükért vállaltak! Ültem a templomban és repesett a lelkem az örömtől, mert minden szavuk arról szolt, hogy Krisztus tövises útja járható, hogy minden nehézség, gond ellenére Megváltónkat hűségesen követni diadalmas győzelem!! 
A közel száz év, börtön, meghurcoltatás, rengeteg megalázás nem törte össze ezeket az embereket, lelkük, szellemük friss, élő, mivel a bűn nem nem lúgozta ki lelküket, s mivel Isten drága jelenléte bearanyozza minden vonásukat!! Néztem e két sok sok nehézségen keresztülment Istennek szentelt embert és tudtam, hogy életem legjobb döntését akkor hoztam mikor én is megfogtam bizalommal Teremtő Istenem kezét!! Igen Antal atya és Ervin atya puszta létükkel minden szónál szebben hirdetik, hogy Isten él és szereti az ő gyermekeit!!

Megerősödve az élő hitben, 
Csaba t.