20. Az egység

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_met_arancio.PNGKÖZÖS BOLDOGULÁSUNK AZ ELSŐ

Az egység az Anonim Alkoholisták féltve őrzött sajátossága….Vagy egységben maradunk,vagy az A.A. elvész.
Hagyományaink az Anonim Alkoholisták közösségében elérhető és megtartható józansághoz szükséges, az önzést és felfuvalkodottságot felszámoló folyamat kulcselemei. Az első 
Hagyomány arra emlékeztet, hogy felépülésem nem az én érdemem. Közös boldogulásunk előtérbe helyezése emlékeztet arra, hogy ne váljak gyógyítóvá ebben a programban, én még mindig egyike vagyok a pácienseknek. Önfeláldozó elődeink építették a kórtermet. Enélkül kétlem, hogy életben maradtam volna. A csoport nélkül kevés alkoholista tudna felépülni. 
Aktívan vállalva akaratom folyamatos feladását, lehetővé válik számomra, hogy lemondjak az uralkodni akarásról és az elismerés iránti vágyról, melyek jelentős szerepet játszottak aktív alkoholizmusomban. Személyes vágyaim félre tétele a csoport fejlődése érdekében hozzájárul az A.A. egységéhez,ami létfontosságú a felépüléshez. Segít emlékeznem, hogy az egész több mint a részek összessége.
Mindjárt itt a legelején kezdjük imával a napot Istenem,
Neked ajánlom, magam- formálj engem tetszésed szerint és tégy velem, amit akarsz… Hadd, teljesítsem mindig a Te Akaratodat.