Csaba testvér és a dévai gyermekek gyönyörködni tanítanak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_b_pio-haz-bojte-ba-13.jpgVarázslatos hangulatot teremtettek és sok érzelmet mozgattak meg a Szent Ferenc Alapítvány Déván élő gyermekei és fiataljai a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban kedden este. Böjte Csaba ferences szerzetes 2019-re szóló útravaló kérdései: Hogyan látjuk szülőföldünket; tudunk-e gyönyörködni lankáiban, a Küküllőben, a Hargitában?

 
 
Csaba testvér elmélkedése:
Felvétel: Gyermek Jézus Studió
A Párbeszéd a Végtelennel, keresztény misztika a szent karácsony fényénél hívó gondolatú est elején László Attila, a székelyudvarhelyi-szombatfalvi egyházközség plébánosa a nyitott szívvel való várakozásra buzdította a szépszámú résztvevőt. Látván az előadásra készülő gyermekeket, úgy érezte, szemükben Isten tekintete csillan vissza. Melyiket a kilenc közül? Jókai Mór Melyiket a kilenc közül című elbeszélésének színpadi változatát mutatták be a dévai gyermekek – sok dalbetéttel, átéléssel, derűvel és humorral. A minden korban időszerű üzenet, mely szerint a szabadon szálló énekszó drágább a világ minden kincsénél, könnyeket fakasztott.

Csaba testvért is szíven ütötte a darab egyik betétdala: a szeretetkabátról szóló. Páll Éva nevelő növendékei közül a legkisebb szereplő ötéves, a nagyobbak középiskolások – mindannyian a dévai Téglás Gábor Gimnáziumba járnak. Bemutatkozásukból kitetszett, milyen sok településről kerültek a Szent Ferenc Alapítvány védő, óvó „szeretetkabátja” alá – Petrozsénytól, Hunyadon, Segesváron, Székelyudvarhelyen, Vargyason át Déváig. Kivétel nélkül nagycsaládból származnak. Hat, nyolc vagy annál több testvérük közül többekkel együtt nevelkednek Déván. A gyermekeknek a Csaba testvér kérdéseire adott rövid válaszokból kiviláglott az is, miről szólnak a Szent Ferenc Alapítvány hétköznapjai: tanulnak, fejlődnek a nehéz sorsú gyermekek, és kibontakoztathatják tehetségüket. Ezúttal az énekelni, színházasdit játszani szeretők nyűgözték le a közönséget. 
2019 – a mennyei Atya éve Böjte atya meghirdette jövőre a mennyei Atya évét, amelynek során lehetőséget kínál az Ő szép tulajdonságainak átelmélkedésére. Udvarhelyen kiemelte Istennek a gyönyörködni tudó képességét – amint a teremtés befejezésekor tudott gyönyörködni a megvalósultakban, avagy a Szentírás tanúsága szerint Fiában is. Jézus szintén örömét lelte a világban, és szépen beszélt róla.
A folyton panaszkodóknak, a negatívumokat felnagyítóknak és mindannyiunknak követendő az isteni szemléletmód. Gyönyörködni saját munkánk eredményeiben, szépen beszélni azokról, akiket Isten mellénk rendelt és örömünket lelni abban a világban, amelybe a Gondviselés belehelyezett.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Csodálom a régi öregeket, akik mikor gyermekeik kelengyéjét megvarrták, saját halotti ruhájukat kezdték elkészíteni. Mikor meglettek vele, gondosan kivasalva, kikeményítve őrizték. Miközben varrogatták, már biztosan készültek az elmúlásra. Ezt nem könnyek közt, fájdalmas arccal tették, ez az élet része volt mindenki számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minden babonás dolog veszélyes

Sokszor csodálkozom, hogy nagyon sokan a hit alapelemeit megkérdőjelezik, de mindenféle buta babonát elfogadnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube