Kiállunk a gazdák érdekében Európában!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_tehen19.jpgEgy határon túli ismerősöm kérdezte székelyföldi utunk során, hogy hol vannak a gyárak, az ipari parkok!! Rámutattam egy hagyományos székely instálóra, csűrre és büszkén mondtam, hogy ez egy gyár!! Kisé kételkedve nézett rám a kedves vendégünk, de aztán megmagyaráztam.... Látod az egyik oldalon bemegy a széna, a krumpli, a rozs, a búza, a másik oldalán kijön a finom tej, a sajt, a túró, a tejföl, a sonka, a kolbász, a friss tojás!!

Majd, hogy bizonyítsam állításomat, vendégünket meghívtam egy vacsorára, ahol a sok vegyszermentes házi finomságtól roskadozott az asztal!! Vacsora előtt egy pohár Oroszhegyi szilvapálinka, vacsora után, egy pohár finom ménesi kadarka, vendégünket végleg meggyőzte, hogy a házi gazdaság, valóban gyár, olyan gazdasági erő, melyre a XXI század emberének is szüksége van, ha egészséges, finom ételt akar fogyasztani, adni a gyermekének! 
Igen őseinket a föld nem csak meg tartotta, de el is tartotta, én hiszem, hogy drága szülőföldünk, ha becsületesen dolgozunk, holnap is el fogja tartani, az őt tisztelő, becsülő gyermekeit!!.... Imádkozzunk az Erdélyi magyar gazdákért, gazdaságokért és azokért a politikusokért, akik felvállalják a szülőföldjükön otthont teremtő gazdák sorsát!! 
Szülőföldünkön dolgozó gazdák iránti tisztelettel, 
Csaba t.