2018 március 15. - Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_phpsjpI9Q.jpg"az Atya, aki küldött engem, ő tett tanúságot mellettem." Jn 5, 31
A Mennyei Atya kiáll Jézus mellett: Íme az én szeretett fiam őt hallgassátok!!  Lelkünk mélyén arra vágyunk, hogy kiálljanak mellettünk, hogy tudjunk számítani a testvéreinkre, hogy ha kell szeretteink mindig tanúságot tegyenek mellettünk!! A mai evangéliumban, de egész élete során Jézus megvallja az ő mennyei Atyába vetett határtalan bizalmát, a Mennyei Atya is ott áll Szent Fia mellett, s megdicsőiti őt!! 
1848 forradalom egyik hatalmas vívmánya a közösség teremtés volt! Az emberek kiálltak egymás mellett, a nők megváltak ékszereiktől, a férfiak váll a váll mellett vállalták a katonai szolgálatot! 1848-ban az emberek egy ügy mellett kiálltak egymásnak társai lettek, tanúságot tettek szóban és a mindennapokban is, hogy össze tartoznak, hogy ők egy szabad népnek a fiai, számitottak, számíthatnak egymásra!! 1989-es kommunizmust megdöntő forradalom engem Désen ért!! Az emberek biztatására felmentem az akkori tanács erkélyére és arra kértem az embereket, hogy gyűlölettel, bosszú szomjból kiontott vérrel ne szennyezzük be a szabadságunk első óráit, inkább imádkozzunk az áldott békéért! Elcsukló hangon elkezdtem a Miatyánkot mondani, és lent a hatalmas tömeg a zimankós, sáros időben térdre borult és egymás kezét fogva mondta az Úr imáját velem,  románul és magyarul!! Hiába telt el közel harminc esztendő, én ma is elsírom magamat meghatotságtól, ha arra az eseményre gondolok!! Ott egyek voltunk, összetartoztunk, és hiába meredtek ránk a rendfentartók fegyverei a házak tetejéről, mi mindannyian boldog örömben éltük meg az egyvérből való szabadság hajnalát!!
"Legyetek tökéletesek, mint a mennyei Atyátok!" (Mt 5,48) - mondja Jézus Krisztus!  Az Atya kiállt Jézus mellett és kiáll mellettünk is mindenféle bajban, nyomorúságban mellettünk!! Úgy gondolom, hogy mi is meg kell tanuljunk egymásért kiállni, a testvéreim mellett tanúságot tenni!! A mennyei Atya áldott szép vonása tündököljön fel arcunkon és a szabadságunkat ragyogja be az összetartozás, az egymásba vetett bizalom áldott tiszta fénye!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: 2018 március 11.
Egy alkalommal Jézus ezeket mondta a zsidóknak:
„Ha én tanúskodom önmagamról, a saját tanúskodásom keveset ér. Más tanúskodik rólam, (az Atya), és én tudom, hogy igaz az ő tanúsága, amelyet rólam tesz.
Ti (Keresztelő) Jánoshoz fordultatok, és ő tanúságot tett az igazságról. Nekem azonban nincs szükségem emberi tanúságra. Ezeket azért mondom, hogy üdvözüljetek. Égő és világító fény volt János, de ti csak ideig-óráig akartatok az ő fényében gyönyörködni.
Mellettem nagyobb bizonyítékok szólnak, mint János tanúskodása: az én tetteim, amelyeket az Atya akaratából cselekedtem. Azok bizonyítják, hogy az Atya küldött engem.
Tehát maga az Atya, aki küldött engem, ő tett tanúságot mellettem. Ti viszont sem szavát nem hallottátok, sem arcát nem láttátok. De még igéje sem marad bennetek, mert nem hisztek abban, akit ő küldött.
Vizsgáljátok meg az írásokat, hiszen azt tartjátok, hogy általuk nyertek örök életet! Éppen az írások tanúskodnak mellettem. Ti mégsem akartok hozzám jönni, hogy elnyerjétek az (örök) életet.
Emberektől nem fogadok el dicsőítést. Ismerlek titeket. Tudom, hogy nincs meg bennetek az Isten szeretete. Én Atyám nevében jöttem, de nem fogadtatok el. Majd ha más valaki a saját nevében jön, azt elfogadjátok. Hogyan hihetnétek ti, akik egymást dicsőítitek, de nem keresitek azt a dicsőséget, amely Istentől származik?
Ne gondoljátok, hogy én leszek a ti vádlótok az Atyánál. A ti vádlótok Mózes lesz, akiben pedig reménykedtek. Ha hinnétek Mózesnek, nekem is hinnétek, hiszen ő rólam írt. Ha azonban az ő írásainak nem hisztek, hogyan hinnétek az én tanításomnak?”
Jn 5,31-47