Máris sokan regisztráltak – számottevő érdeklődés övezi a csíksomlyói pápalátogatás előjegyzését

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_Regisztracio-illusztracio.jpgMindössze pár nap leforgása alatt is jelentős érdeklődés mutatkozik a Ferenc pápa júniusi csíksomlyói látogatásán való részvételre feljogosító regisztráció iránt.

A szervezők mindenkinek a csoportos regisztrációt ajánlják. A Pontifex.ro honlapon regisztrálhatnak, akik részt kívánnak venni a szentatya csíksomlyói szentmiséjén Bár túl sok konkrét számadatról egyelőre nem áll módjukban beszámolni, a szervezők szerint számottevő érdeklődés övezi a Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjére történő előjegyzést. Mint ismert, a Pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik szeretnének részt venni a szentatya június elsejei miséjén a csíksomlyói Nyeregben, a március elsején megkezdődött regisztráció a hónap végéig tart.
HIRDETÉS Oláh Zoltán kanonok, a pápalátogatás sajtófelelőse hétfőn a Krónikának elmondta, már péntek óta sokan regisztráltak a honlapon, ugyanakkor sokan tettek fel konkrét kérdéseket a pápalátogatással, az eseménnyel kapcsolatos tudnivalókról. Bodó Mártától, a pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság munkatársától megtudtuk, folyamatos az online regisztráció, valamint az érdeklődés a történelmi esemény iránt, és bár a honlap nem fagyott le, az előjegyzés megkezdődése óta eltelt napokban volt olyan pillanat, amikor a „roham” alaposan megviselte a rendszert. Közölte, eddig mintegy háromszáz körüli a regisztrált csoportok száma, ugyanakkor már eddig mintegy hetven levél érkezett a honlapon feltüntetett postafiókba, amelyben a hívek egyrészt megköszönik a katolikus egyházfő romániai apostoli körútjának székelyföldi állomásán való részvétel lehetőségét, ugyanakkor további információkat kérnek.
„Bár csoportos és egyéni regisztrációra egyaránt lehetőség van, több szempontból – például utazás, szervezettség – előnyt fognak élvezni a csoportok, ezért ezt a jelentkezési formát ajánljuk mindenkinek. Akárcsak azt, hogy lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel jöjjenek Csíksomlyóra” – hangsúlyozta Bodó Márta, utalva többek között arra, hogy május 31-től már csak az engedéllyel rendelkező, csoportokat szállító gépkocsik juthatnak be Csíkszeredába.
A Keresztény Szó kulturális havilap főszerkesztője közölte, sokan tesznek fel kérdéseket nekik Magyarországról is, és ezekre mind válaszol a sajtóbizottság, amelynek bővítették a létszámát. Egyébként a plébániákon már jóval az online regisztráció elindítása előtt megkezdődött a Ferenc pápa csíksomlyói miséjére elzarándokolni kívánó hívek összeírása.
Ez még nem jelenti a hivatalos előjegyzést, ezzel az egyháznak az volt a szándéka, hogy előzetes képet kapjon arról, nagyságrendileg mekkora tömegre számítson Csíksomlyón, és ennek alapján alakíthassa ki a hegynyeregbe tervezett ún. szektorokat. Különben valamennyi regisztrált személy e-mailben kap vonalkódos belépőt, amelyet ki kell nyomtatnia, és amely nélkül nem juthat be arra a több mint tízhektáros védett területre, amelyet a csíksomlyói hegynyeregben biztonsági okokból elkerítenek a hatóságok.

 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube