8. hét: Gyermekeiről gondoskodó mennyei Atya

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_52173564_1021184154672641_1773030012379725824_n.jpgNem vagyunk árvák! Teremtő Istenünket nem hiába szólítjuk mennyei Atyának, hisz Ő valóban, a szó legigazibb értelmében Atyánk, életet adott nekünk és gondoskodó szeretettel létben is tart! Istenemhez, mint szerető, minden gondban, bajban mellettem álló Atyámhoz forduljak bizalommal! Mindaz a szép szülői vonás mi bennem, szüleimben ott lobog, ajándék! Ki adhatta szíveinkbe a gyermekeinkről gondoskodó szülői jóságot? Csak az adhat egy - egy szép erényt, akiben mindez tökéletes, végtelen mértékkel megvan! Minden atyai, anyai szeretet mit itt a földön láthatunk, az csak gyér vízfénye a mennyei Atyánk irántunk való gondoskodó, gyermekeit féltő jósággal átölelő, gyönyörködve magasba emelő szeretetének! 

Ezen a héten nem csak imádságos szeretettel elmélkedni akarunk Istenünknek irántunk való végtelen jóságáról, atyai szeretetéről, hanem mi magunk is tudatosan gyakorolni fogjuk a gondoskodó atyai szeretetet! Viseljük figyelmes törődéssel gondját mindazoknak kiket Isten ránk bízott, és nem csak vér szerinti rokonainknak akarunk jóságos szülei, nagyszülei, nagybátyjai, nagynénjei lenni, hanem keresztgyermekeinknek sőt a barátainknak is, a lelki gyermekeinknek, a munkahelyen a ránk bízott beosztottainknak is! Atyja vagyok az általunk létrehozott, megépített, szüleinktől, őseinktől örökölt anyagi, tárgyi dolgoknak is, otthonomnak, a használati cikkeimnek, ruháimnak, mindannak minek tulajdonosa vagyok, még drága szülőföldemnek is gondviselő atyja vagyok! 
Gyermeki bizalommal szaladjak mennyei Atyánk kitárt karjai közé, és a gondoskodó atyai szeretetben megfürdetve lelkemet, én is kezdjem el tudatosan gyakorolni a jóságos gondviselő atyai, anyai szeretetet!
Isten áldása vezesse lépteinket ezen a héten is, 
Csaba t. 

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube