14. Hét: Mennyei Atyánk maga a BIZALOM! A Gyermek Jézus az Örökkévaló Bizalom Fia!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_E9208.JPGNekünk is bíznunk kell a Szentháromságba, a Teremtőnk alkotta szép világba, egymásba, de még saját magunkban is!

 

 

1. Állomás: Bizalom

Imádunk Téged Krisztus és áldunk Téged,  mert érettünk gyermekké lettél!

 

 
 
Elmélkedés:  Jézus bízott a Mennyei Atyában, de bízott önmagában is és bennünk is, hisz vállalta a szép feladatot, azt, hogy megtanítsa az emberiségnek a Szeretet parancsát. Bízott Máriában, Szent Józsefben, hisz védtelen kisbabaként jött közénk. Bízott az apostolaiban, rájuk meri bízni az Egyházat, a világ megszentelését! Bennünk, XXI. századi gyermekeiben is bízik, hisz ránk bízta a világ újraevangelizálását! A gyermeki lelkület egyik fontos eleme a bizalom! Úgy érzem, hogy a gyermeki bizalom szép erénye nélkül nem csak családjaink, helyi közösségeink, hanem a társadalom nagyobb szövete, maga az Egyház is sebezhető, széteshet. Tudatosan kell imádkozzunk a bizalomért! Mi magunk meg kell tegyünk mindent, hogy bennünk is bízhassanak és mi is bízhassunk egymásban.  Az értünk gyermekké lett Jézus Krisztustól tanulva, lépjünk a bizalom útjára.

Könyörögjünk:
Jóságos Istenünk, a gyermeki bizalom szép erényéért imádkozunk. Olyan sokan visszaéltek bizalmunkkal, és sajnos mi is sok ember bizalmát elveszítettük, ezért arra kérünk, hogy ajándékozz meg bennünket és a világot a gyermeki bizalom tiszta, szép erényével. Ragyogjon a mi arcunkon is fel a te szép szívednek gyönyörű erénye! 
Miatyánk aki a mennyekben vagy...
Gyermekké váló Krisztusunk, add a gyermeki lelkületedet nekünk.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szentségi házasságkötés lényege, hogy nemcsak két ember köt szövetséget, hanem az élő Isten is életre szóló szövetséget köt velük. A Szentháromság mélységes titkát egy házasságban élő ember könnyebben meg tudja érteni, akik úgy válnak eggyé, hogy már nem is tudnak a másik nélkül élni, mikor gondolataikban, döntéseikben, érzésvilágukban állandóan megjelenik a másik: Neki hogyan lenne jó? Örülne-e neki, mit szólna hozzá?” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. április 25. csütörtök, Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Döbbenetes, ahogy Jézus Jeruzsálem előtt térdre borult

Ő mint Isten nagyon jól látja, hogy nem „babra megy” a játék, a földi életnek hatalmas a tétje, az ember dönthet a végtelen és a semmi között.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube