Idén is útra kel az erdélyi árvákhoz a Mikulás

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_190421_mikulas.jpgLényegesen kevesebb adománnyal, de idén is útra kel Jendrolovics Gábor, hogy karácsony előtt meglátogassa és megajándékozza a Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő, többnyire árva gyerekeket.

A szekszárdi vállalkozó elsősorban Tolna megyében gyűjt már egy évtizede, azóta utazik rendszeresen Erdélybe, hogy a Böjte Csaba szerzetes által vezetett otthonokba ajándékot vigyen.
Az Energetikai Szakközépiskolában öt éve rendszeresen gyűjtenek az erdélyi árváknak (a szerző felvétele) Az Energetikai Szakközépiskolában öt éve rendszeresen gyűjtenek az erdélyi árváknak (a szerző felvétele)
Vannak elmaradhatatlan támogatói, mint például a legjelentősebbnek számító paksi atomerőmű, de idén sajnos még a kitartóak közül is sokan nemet mondtak. Sokan mondták a megkeresésre, hogy természetesen adnának, de nincs miből. – Szerencsére – mint mondta – még így sem kell lemondani az útról, legfeljebb kevesebb jut egy gyereknek, de nem lesz olyan, aki semmit nem kap.
A hétvégén Pakson, Bölcsként, Madocsán és Dunaföldváron gyűjtötte össze az adományokat. Édességet, tartós élelmiszert, tisztítószert visz mindig, de játékot, könyvet is jó szívvel fogadnak. Minden gyerek – több mint kétezer – kap mikuláscsomagot. Meg is rendelték már, és bíznak benne, hogy mire a számla megérkezik, lesz elegendő pénz is.
Az viszont már biztos, hogy nem kapnak a gyerekek mikulássapkát, és valószínűleg nem tudnak vinni mázsaszámra krumplit, gyümölcsöt sem. Pedig fogadókészség van, hatvanegy településre megy el a Mikulás, aki idénre kénytelen-kelletlen megháromszorozódik, három útvonalon juttatják célba az adományokat. Egy-egy konvoj 2000-2500 kilométert tesz meg Erdélyben, ahol egy hetet töltenek sorra járva az otthonokat.
TEOL/V.T.