A Magyar Szórvány Napja Déván

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_devaikonyvbemutato11.jpgA dévai ferences plébániánkon, illő és méltó módon akarunk a helyünkön lenni, a szórványmagyarságban élni.

Ehhez kapcsolódóan hozzánk jön Benedekffy Katalin színész, opera, operett és népdalénekes.
Minden jó szándékú és jóakaratú embert szeretettel hívunk és látunk!
Legyünk együtt!
A művésznő személyes vallomása:
Erdélyiként, székelyként, világot járt énekművészként nagyon fontosak számomra a gyökereim, a kultúrám ápolása és továbbörökítése a következő generációnak. Az Egy csipetnyi Erdélyt gyerekeknek és családoknak egyaránt ajánlom: azt szeretném, hogy az olvasó belőle, általa az igazi Erdélyt, Székelyföldet ismerje meg, hagyományain, balladáin, versein, mondókáin, kultúráján, semmihez sem hasonlítható jellegzetes ízvilágán keresztül, és nem utolsósorban az ott élő emberek lelkületét érezze a sorok között. Azt az Erdélyt, ahol én is felnőttem, és amely olyan kiváló embereket adott a világnak, mint Benedek Elek, Tamási Áron és nagybátyám, Kányádi Sándor. Erdély és Székelyföld hitet és gyökereket adott, Magyarország pedig szárnyakat, hogy megvalósulhassanak az álmaim.
„Vannak vidékek gyönyörű
tájak hol a keserű
 számban édessé ízesül
 vannak vidékek legbelül”
(Kányádi Sándor: Előhang)
Hálásan köszönöm Serfőző Leventének
HÍD - Szebeni Magyarok Egyesülete, elnök
EMKE, alelnök - Dél-Erdély régió felelősének, hogy hamarosan egyházközségünkbe köszönthetjük Benedekffy Katalin művésznőt!
Köszönöm szépen Kinga-Viola Kun-Gazda magyartanárnőnek a szervezést! 
Bonaventura testvér