Tettre kész kezek

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_Deva11.jpgA dévai ferences plébánia Apró kezek műhelyében galamblelkű nebulók kezdték el a szedelődzködést december 1-jén a roppant ínycsiklandó mézeskalács sütésével. Mindezzel Déva városának időseit és a hamarosan sorra kerülő IV. Ferences vásárfián az embereket szeretnék megörvendeztetni. December 2-án délelőtt pedig az adventi koszorúk készítésen volt a hangsúly az Apró kezek műhelyében.

A plébánia konyhájában megannyi gyermekszáj duruzsolt, miközben a különféle figurákból gondosan kivágott mezeskalácsok terítették be az asztalokat. A magyar embernek nem kell azt mondani, hogy a népmesékben, amikor bárki is elindult világgá, akkor hamuba sült pogácsa az útitársa. Most így, decemberben a mézeskalács illata a mi útitársunk. Édesítsük meg „egymás életét”. Déva városában az idős testvéreinket, és a hamarosan sorra kerülő IV. Ferences vásárfián az embereket szeretnénk mindezzel megörvendeztetni.
December 2-án, szombaton délelőtt az adventi koszorúk készítésen volt a hangsúly az Apró kezek műhelyében. Mosolygós, életvidám gyermeki sereg kacaja, tettre kész kezek örvendeztették meg a templomainkat, valamint jó néhány családot a gondosan elkészített adventi koszorúkkal.
A dévai ferences plébánián az adventi készülődés közepette éberségre hívó szavak, dallamok, hangszerek hangjai segítettek szedelődzködni a csíkszeredai ifjúsági Psallite együttes jóvoltából.
Az első gyertya fényénél a 800 éves grecciói jubileumra való ráhangolódás hozzon éberséget, összeszedettséget és tettre készséget az életemben!
Kun-Gazda Kinga Viola