Isten áldja a Szentháromságról elnevezett Gálospetri-i házunkat...

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_3204.jpgIsten áldja a Szentháromságról elnevezett Gálospetri-i házunkat, a drága jó Erzsike nénit, az ő kollégáit és a tanév végére készülő aranyos gyerekeinket. Örömmel újságolhatom el, hogy az elmúlt vasárnap e kis falu szépen felújított templomában 9 gyermekünk részesült a bérmálás szentségében. Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatta be a szentmisét, melynek keretében gyermekeink a harmadik isteni személlyel, a Szentlélekkel találkoztak a bérmálás szentségében. 

 A szertartás alatt én, mint koncelebráns pap ültem a helyemen és gyönyörködtem gyermekeinkben. A kicsik, a nagyok szépen felöltözve, kérdésekre ügyesen válaszolva, a verseiket szinte művészi szinten előadva megállták a helyüket. Méltán lehetünk mindannyian büszkék e kis ház minden egyes gyerekére, diákjára.

Most június 16-án, szombaton tanévet zárnak és szeretettel hívják a támogatókat, mindazokat, akik akár önkéntesen is e háznál dolgoztak az elmúlt években. Kósza Erzsike néninél lehet jelentkezni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Sajnos én nem tudok részt venni ezen az ünnepségen, de nagy szeretettel biztatok mindenkit, hogy vegyen részt a rendezvényen, kóstolja meg a finom cseresznyét, a meggyet. 
Szeretettel, 
Csaba t.