Kovásznán leesett az első hó

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/thumbs/1834_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/thumbs/1834_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/viewsize/1834_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/viewsize/1834_b.jpg

ImageMA KOVÁSZNÁN LEESETT AZ ELSŐ HÓ,CSODÁLATOS VOLT,AHOGY A KIS ERŐTLENNEK LÁTSZÓ HÓPELYHEK LASSAN BETAKARTÁK AZ UTCÁK PISZKÁT.SOK KICSI SOKRA MEGY,MONDJA EGY BÖLCS KÖZMONDÁSUNK-ÉS EZ ÍGY IGAZ,EGYETLEN HÓPEHELY SEMMIRE SE KÉPES,DE HA ÖSSZEFOGNAK,AKKOR TISZTÁVÁ KÉPESEK VARÁZSOLNI A LEGMOCSKOSABB HELYET IS.

Kedves Noémi és István!
Kedves Gyerekek!
 
Sok szeretettel ölellek Amerikából, itt az Angyalok városában nyár van, süt a nap, és a pálmafák alatt, virágoznak a fák, a bokrok, minden csodálatosan szép, de a gyerekek itt is járnak iskolába, és biza sokszor itt is elsírják magukat, ha nehéz a lecke. A világ itt sem magától megy előre, hanem csak keserves kemény munkával.
 
Nagyon tetszik a hópehely hasonlatotok, mert valóban csak a kitartó kemény munka hozza meg a gyümölcsét. Nekem a 1O bibliai szűz jut újból és újból eszembe. Hivatalosak a menyegzőre, de várni kell, sajnos mindannyian elalusznak, de csak ötnek van ereje, újból talpra állni, és meggyújtani a lángot, a fényt,  azaz újrakezdeni. Ők végül is bejutnak a menyegzőre. Hihetetlenül sokszor újra kell kezdeni, újból talpra állni, és elindulni, ahhoz, hogy szépen lassan célba érjünk.
 
Adja meg az Isten mindannyiunknak a kis hópelyhek végtelen türelmét, hogy mi is jelenlétünkkel betudjuk takarni, szebbé tudjuk tenni világunkat. Hogy megadjuk a frissen behavazott táj szépségét, tisztaságát környezetünknek.
 
Szeretettel, és reménnyel, csaba t.

Image 

 

DRÁGA CSABA TESTVÉR!

MA KOVÁSZNÁN LEESETT AZ ELSŐ HÓ,CSODÁLATOS VOLT,AHOGY A KIS ERŐTLENNEK LÁTSZÓ HÓPELYHEK LASSAN BETAKARTÁK AZ UTCÁK PISZKÁT.SOK KICSI SOKRA MEGY,MONDJA EGY BÖLCS KÖZMONDÁSUNK-ÉS EZ ÍGY IGAZ,EGYETLEN HÓPEHELY SEMMIRE SE KÉPES,DE HA ÖSSZEFOGNAK,AKKOR TISZTÁVÁ KÉPESEK VARÁZSOLNI A LEGMOCSKOSABB HELYET IS.
TALÁN ÍGY VAN EZ A MI MUNKÁNKKAL IS...ELMONDJUK EGYSZER,NINCS FOGANATJA...ELMONDJUK TÖBBSZÖR-TALÁN MEGRAGAD VALAMI A GYEREK FEJÉBEN.
ELOLVASTATJUK EGYSTER A LECKÉT...DADOGÁS AZ EGÉSZ---ELOLVASTATJUK TÖBBSZÖR ÉS ÉRTHETŐ SZÖVEGGÉ VÁLIK A DADOGÁS.
ISTEN IS ÍGY ALAKÍT MINKET,TÜRELMES,EZERSZER MEGBOCSÁT,EZERSZER TESZI TISZTÁVÁ LELKÜNKET .ÍGY TERELGET MINKET A JÓ ÚTON,A VÉGSŐ CÉL FELÉ.
HAVAZIK ÉS EBBEN A HAVAZÁSBAN BENNE VAN A TISZTASÁG JÓ ÉRZÉSE,A CSÖND NYUGALMA,A SZÍV BÉKÉJE.HONNAN VAN EGY HÓPEHELYBEN ENNYI ERŐ?HOZZÁÉREK ÉS ELTŰNIK,MINTHA SOSE LETT VOLNA.MÉGIS HIDEGSÉGÉVEL ÉGŐ NYOMOT HAGY BENNEM.
ÚGY ÉRZEM,HABÁR BUTASÁGNAK TŰNIK--ÚGY ÉRZEM,HOGY MINDEN HÓPEHELYBEN MÁR A TAVASZ IGÉRETE IS BENNE VAN,HISZ NEDVÉVEL ERŐT AD A FÖLDBEN PIHENŐ MAGVAKNAK,HOGY MAJD KIKELHESSENEK.
KAPTUNK KÉT ÚJ GYEREKET,MOCSKOSAK,BUTÁK,BÜDÖSEK,NEVELETLENEK---DE HISSZÜK,HOGY AMINT A HÓPELYHEK RENDET,TISZTASÁGOT VARÁZSOLNAK A VILÁGBA,ÚGY FOGJUK MI IS--ISTEN SEGÍTSÉGÉVEL ÁTVARÁZSOLNI ŐKET TISZTÁVÁ,OKOSSÁ,ILLATOSSÁ ÉS JÓLNEVELTTÉ.
KÍVÁNUNK SZÉP NAPOKAT,TÜRELMET ÉS MINDEN JÓT!
NOÉMI ÉS ISTVÁN