BESZÁMOLÓ 2007 KOVÁSZNA

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/thumbs/1834_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kovasznai_hazunk/thumbs/1834_b.jpg

Image Isten segítségével a 2007-es év nagyon sok jó dolgot hozott a kovásznai Boldog Apor Vilmos ház lakóinak:

 

 

 

Csaba testvér és a férfi munkatársak segítségével elkészült a ház pincéjében a kis kápolnánk.A benne levő tabernákulum szekrényt  Kovács János  ,kovásznai  támogatónk faragta ki.Sikerült padokat készíttetnünk, melyeken kényelmesen ülve lehet imádkozni.Parajdi támogatóink  elkészítettek egy pici oltárt,mely aragonit kövekkel van kirakva.A falakba is be van építve néhány aragonit kő. A kápolnát szeptemberben Dr.Pápai Lajos,győri püspök szentelte fel.

A nyár folyamán felújítottuk a ház emeleti részét,egy nagy teremből két lányszoba lett kialakítva,egy másik teremből pedig két fürdőszoba és egy kis raktárhelyiség készült. Megoldottuk a melegvízellátást, két vízmelegítő bojlert szereltettünk fel a kazánházba. Parajdi támogatónk jóvoltából az udvaron fel tudtunk szerelni négy hintát a gyerekeknek.
Bevezettettük a telefont a házba, számunk:0267 342030
Kovászna város polgármesteri hivatala, a városi tanács és az erdészet segítségével beszereztük a téli tűzifát, díjmentesen. Az év folyamán több helyről is kaptunk támogatást, élelmiszer, bútorzat, ruha - cipő formájában.
Két önkéntes dolgozott nálunk,velük továbbra is tartjuk a kapcsolatot, tőlük is nagyon sok adományt kaptunk: vasalókat, vasalódeszkákat, ruhaszárító állványokat, élelmiszert, ruhaneműt, tisztítószereket, edényeket. Ők már többször jelezték azt a szándékukat, hogy visszajönnének még hozzánk dolgozni.
Több gyerek keresztszülője is meglátogatott minket az év folyamán, velük is állandó levelezést folytatunk, csomagot küldenek születésnapra, Karácsonyra.
Az év folyamán a gyerekeinket próbáltuk bizonyos tevékenységekre bíztatni:
-konyhakert és virágoskert művelése
-konyhai tevékenység
-favágás fiúknak
-téli befőzések
-karácsonyi üdvözlőlapok készítése
Általában minden házkörüli munkánál igénybe vettük a gyerekeket, hogy szokjanak arra, hogy a környezetüket rendbe tartsák.
Létszámunk megnövekedett: A házban, hat felnőtt munkatársal, 41 gyerek él most együtt, 21 fiú és 20 lány. Mindegyik igyekszik a képességeihez mérten jól tanulni, jól viselkedni. Több gyerek is megtanult gitáron és furulyán játszani, így a Mikulás bácsit is meg tudtuk örvendeztetni egy pici kis előadással és a Karácsonyt is meghittebbé tudtuk varázsolni. Adventben koszorúkat készítettünk, szombat esténként gyertya gyújtás volt, nevelői ,,prédikációval,,.
Mikulásra és Karácsonyra a helyi támogatóinkon kívül Pécsről és Szombathelyről is kaptunk ajándékokat, Isten fizesse mindenkinek a hozzánkvaló jóságát!
Munkatársakkal és gyerekekkel jó a viszony,a házban jó hangulat van,komolyabb egészségügyi probléma nem volt.
Köszönjük a Csaba testvér, az alapítvány  erdélyi és magyarországi munkatársainak nagylelkű segítségét, melyek nélkül nem tudtuk volna végigvinni a 2007-es évet.
Kívánunk mindenkinek boldog Új Évet, sok kegyelmet, igaz barátot, egészséget, vidámságot és rengeteg hitet.

 Szeretettel,

Noémi és István