Isten mennyi jót tesz velünk

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szenteltessek_meg_a%20_Te_neved_a_Kovasznai/thumbs/img_3723.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szenteltessek_meg_a%20_Te_neved_a_Kovasznai/thumbs/img_3723.jpg

ImageKedves Csaba testvér!

Isten jóságáról és szeretetéről én hiába írok Csaba testvérnek, hisz megtapasztalta azt saját életében, lehet naponta is. Egy kicsit írnák arról, hogy Isten mennyi jót tesz velünk és nem a saját érdemeinkért teszi, hanem a gyerekekért és azért, mert sokan imádkoznak értünk.


Egyik hétfői imaórán a gyerekeket megkértük,hogy imádkozzanak azért,hogy valaki hozzon egy kis élelmiszert nekünk,mert majdnem mindenből ki voltunk fogyva...másnap jött egy holland bácsi és vásárolt nekünk élelmet és megígérte,hogy nemsokára megint eljön és vesz nekünk egy mosógépet és még élelmet is.
A prefektus úr küldött szalámit,parizert és néhány kiló húst is,az esztelneki kolléganőnk és a férje hozott 8 zsák pityókát,utána sokat beszélgettünk,nagyon belevalóak.Nem félnek a munkától,ügyesen intézik a napközit is.Amikor havonta átjönnek,hogy beszélgessünk,mi kellene őket biztassuk ,de általában mi töltődünk fel az ők vidámságától.Nagyon szeretjük őket!

 A városi emberek is közben bejönnek egy  kis lekvárral,zakuszkával.Egy néni nyúlhúst hozott.

 

Barcsik Géza és Albin,akik Dévára is sokat jártak,ruhaneműt hoztak és játékokat.A Petra önkéntesünk nagymamája 100000 forintot köldött,szemüveget csináltattunk belőle,néhány számlát fizettünk ki,vetőmagokat,asókat vásároltunk és szeretnénk néhány vödör meszet venni,hogy a nagyvakációban ahol piszkos a fal,tudjunk meszelni.

Az alpolgármester elkérte az adatainkat,mert az adójából nekünk akar juttatni és még sok kovásznai meg fogja ezt tenni.
Az üditőgyáros több,mint valószínű,hogy még egy évig sponzorizál minket.Még nem írta alá a szerződést,de azt mondják a munkatársai,hogy meg fogja tenni.Egy ügyvédi iroda két titkárnője egy millió lej értékben kajabont adott.A városban a legnagyobb lobbizónk Jánó Árpád,Szent Gellért rendi lovag,ő szokott nekünk támogatókat szerezni,ő küldi ide a néniket lekvárral hozzánk,a kajabonosokat és tőle kaptunk,vagyis általa néhány bútordarabot,tévét és egy hütőszekrényt,de ezt már megírtam.Állítólag a holland bácsit is ő irányította hozzánk.
A legnagyobb örömünk a napokban viszont az volt,hogy Lőrincz Zsiga,a fagylaltgyáros,a jövendőbeli polgármester,eljött hozzánk látogatóba és elmondta,hogy 40 ár pityókát ültettetett be nekünk és nem lesz semmi dolgunk vele,házhoz hozzák majd a termést.Ha az idő kedvez,meglesz a pityókánk egész évre!
Zsiga adott egy darab földet is nekünk és a tegnap néhány gyerekkel kimentünk, ástunk, murkot,zöldborsót ültettünk, ma is megyünk és tököt,kukoricát ültetünk.Izomlázunk van, az biztos, de olyan jókedvvel dolgoztunk, hogy minden pénzt megér!
A ház melletti kertben hagymár,petrezselymet,kaprot,salátát tettünk és majd paszulyt is fogunk,ha eljön az ideje.
Városon nőttem fel,kapát először életemben Déván vettem a kezembe,de komolyan mondom,hogy nagyon megszerettem ezt a munkát,sokkal jobban szeretem,mint a papírmunkát.Most már értem,vagy legalábbis azt hiszem,hogy értem a parasztok makacs ragaszkodását a földhöz...nincs édesebb illat,mint amikor az ásó beleharap a földbe és a megvágott fűszál,a kifordított föld párologni kezd.Az ember lehajol és kezébe veszi a rögöt,összemorzsolja és már érzi az eljövendő termés zamatát.Lehet,hogy pénzben nem éri meg termelni,de a lelket felüdítí ez a munka és jókedvre derít.
Ne haragudjon,hogy hosszasan írtam,de úgy éreztem,hogy el kell mondjam ezeket a dolgokat.
Készpénzünk sosincs sok,de az élelmet Isten mindig kirendeli valamilyen formában.
Várjuk hozzánk bármikor,hazajön ide is,mint a többi házhoz is.

        Sok szeretettel,

Noémi és István

 

Kedves Noémi!
Kedves Kovásznai testvéreim!
Örömmel olvastam a leveleteket, a beszámolótokat. Isten előtt én is hálát adok mindazokért, kik jóságosok hozzátok. Isten irgalmáról, és az emberek jóságáról szól a mi életünk. Olyan sok más dal is van ezen a világon, minekünk e szép világ, jóságáról kellene minél hangosabban énekelnünk. Ezért ezt a levelet, bár tudom, hogy sok-sok mindenki kimaradt belőle, mégis felteszem a honlapra.
Szeretettel kérlek, hogy helyettem is ölelgesd meg a gyermekeket, munkatársakat, és köszönd meg mindenkinek a jóságos szeretetet, Csaba t.