Petrozsényi beszámoló

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Petrozseny-2010/viewsize/p1100171.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Petrozseny-2010/viewsize/p1100171.jpg'

p1100171.jpgEgy szuper gazdag nyár után , amit a sok táborozás és kirándulás jellemzett , végre megkezdődött   8. tanév  Petrozsényben.

Kedves Csaba testvér és munkatársak!
Egy szupergazdag nyár után , amit a sok táborozás és kirándulás jellemzett , végre megkezdődött   8. tanév  Petrozsényben. Közel 200  gyerek tanul a magyar iskolában , ebből 102 bentlakó, 70 pedig napközis. Idén sokkal több a pici gyermek mint valaha, ezért sokkal  nagyobb az odafigyelés is gyermekeink épségéért, biztonságáért. Nincs olyan családos nevelőnénim, akinek az ölében ne gyümölcsködne egy  két év alatti baba. Lassan alakul a napközi-iskolaház is , itt is picit frigyreléptünk a tanáccsal , mi rendberakjuk, ők meg vállalják a fűtést, na , még folyik picit a lobby, de jó irányba.
Kedves orvosházaspár járt itt néhány napja , azt mondták, rég nem láttak ennyi szép, egészséges gyermeket! Hála legyen a Jóistennek, soha nem volt komoly egészségprobléma gyermekeinkkel , mintha tudnák szegénykék milyen beteg az Egészségügyi Minisztérium.
A munkatársaim nem úgy néznek ki , hogy belesavanyodtak volna munkájukba, van aratnivaló is, de rendelt aratókat is a Mindenható . Nem bántam meg, hogy nevelt fiúnk, Florin önkéntes munkatársunk, kitűnően bevállik...lám egyesek fiatalságuk ellenére is bizonyítják, hogy a nevelői munka tehetség kérdése is.
Az iskolában is jól áll a szénánk, idén a matriarchális beállítású magyar tantestületet felpörgeti három ügyes fiatalember, a magyartanár, tornatanár és angoltanár. Persze vannak most is baloldaliak , akiknek még mindig nem világos, hogy a ceausescu redzsimnek vége... .Ezt a tanévet is könnyes szemmel kezdtem amiatt a 2-3 tanító -tanár miatt...nem kímélik egyáltalán az idegeimet.. Mindig a gyermekek miatt van gond, hogy "ezt meg ezt a gyermeket nem fogadom be az osztályba" de én ennek ellenére
BOLDOG  tanítónéni vagyok , mert pici tanítványaim a tavaly ilyenkorig nem tudták, hogy van ilyen, hogy magyar nyelv, most meg olyan jó látni, hogy a vakáció nem rongált semmit a magyar anyanyelvi tudásukból.  Idén délután oktatok, mert az előkészítő csoport bekevert nekünk, nincs elég terem. Nem könnyű, nekem sem, a kicsiknek sem, de legalább csend van, nyugodtan zajlik a tanítás, ezalatt a bentlakásban, napköziben szilencum.
Nagyon siratjuk a drága Rezső papbácsinkat, de az a jó , hogy a helyettesítője is "házi" , már előre tudom, nagyon szeret minket.
Így állunk tanév elején, Isten áldását és a Csaba testvér szerető ,apai imáját kérjük az előttünk álló nehéz évre.
Szeretettel
Éva és munkatársai