Nagyszalontán befejeződött az idei Magyarok Kenyere-program

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_1479967399_1916-1.jpgHálás szeretettel köszönők minden egyes búzaszemet, a szorgalmas szántóvető emberek, a gazdák jóságát, nagylelkű adományát!! Mostmár rajtunk, a Szent Ferenc Alapítvány munkatársain, önkéntesein a sor, hisz minden falat ropogós kenyeret, ízletes tésztát, finom süteményt,  vidáman csengő kacagássá, szívből jövő igaz szóvá, Istenhez szálló őszinte imává, holnapot, jövőt termő bölcsességgé kell átalakítsunk jóétvágyú gyermekeinkkel!

Isten fizesse a Magyarok Kenyerét, 

Csaba t. 
Az utolsó lisztadományozással Nagyszalontán befejeződött az idei Magyarok Kenyere-program. Az egész Kárpát-medencét átfogó kezdeményezés során mintegy 3000 magyar gazda több mint 510 tonna búzát gyűjtött össze, így az őrlés után 350 tonna liszt áll rendelkezésre karitatív célokra.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleménye szerint a helyben gyűjtött búzából készült 10 tonna liszten felül további 65 tonnát adott át Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége és Győrffy Balázs, a NAK elnöke erdélyi magyar szervezeteknek. Az adomány első szállítmánya, 20 tonna szerdán érkezett meg.
A Pécsről 2011-ben indult Magyarok Kenyere-program fennállásának hatodik évében mintegy 3000 magyar gazda több mint 510 tonna búzát gyűjtött össze, amelyhez a határon túli területek 100, ezen belül Erdély 16 tonnával járult hozzá. „A búza megőrlése után 350 tonna liszt állt rendelkezésre karitatív célokra" – mondta Korinek László, a Magyarok Kenyere mozgalom elindítója az idei programsorozat záróeseményén, Nagyszalontán. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a 2013-as megalakulása óta segíti a Magyarok Kenyere-programot, ezen keresztül a rászorulók támogatását, idén pedig már stratégiai partnerként támogatta a kezdeményezés megvalósítását. A kezdeményezés támogatottsága és elfogadottsága évről évre növekszik, ennek köszönhetően minden évben egyre több magyar gazda fog össze a jótékonysági célok érdekében.
A kenyérnek szánt lisztből idén is minden magyarországi megyében osztottak a rászorulóknak, és a kiemelt kedvezményezetteknek a határon túlra további adomány is jutott. Liszt és száraztészta formájában összesen az Erdélyben összegyűjtött 16 tonnányi búzából őrölt 10 tonna liszt mellé 60 – szerdán 20, a következő hetekben további 40 – tonna adomány érkezik a Böjte Csaba ferences szerzetes által 1993-ban alapított Dévai Szent Ferenc alapítvány 82 intézményébe, ahol nagyjából 2200 gyereket nevelnek és gondoznak. További 5 tonna lisztet kap a Bakó Pál által vezetett Szent Erzsébet Egyesület is. Az adományt Herczegh Anita és Győrffy Balázs adta át a Böjte Csabának és Bakó Pálnak.
A Magyar Pékszövetség nevében Septe József karácsonyi kalácsok felajánlásával járult hozzá a Magyarok Kenyere-program sikeréhez és a gyermekotthon támogatásához. Böjte Csaba az eseményen a Gyermekek Barátja kitüntetést adományozta Győrffy Balázsnak, illetve Tóth Bélának, a Gyermelyi Zrt. igazgatójának.
kronika.ro