Máté Bence világhírű magyar természetfotóst budapesti kiállítása

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_53928447_2527109440693330_6275508992588382208_o.jpgCsaba testvér is köszöntötte Máté Bence világhírű magyar természetfotóst budapesti kiállításának megnyitóján

Áder János köztársasági elnök úr és Böjte Csaba testvér nyitották meg Máté Bence fotókiállítását a budapesti Szent István-téren. A megnyitó nem véletlenül kezdődött késő délután, ugyanis a kiállítás igazán a szürkületben kezdi meg sajátos életét: a fotókat tartó szerkezeteket belső világítással látták el, így téve még különlegesebbé az amúgy is lélegzetelállító képi élményt.
Bence hét évesen közölte először a szüleivel, hogy ő igazából írni-olvasni már tud, egyébként pedig inkább kint tartózkodna a természetben az egész napos iskola helyett. Pedagógus szülők gyermekeként feladta a leckét az otthoniaknak, de elszántsága és kitartó munkája meghozta gyümölcsét. Szerre nyerte a versenyeket, és ma ő vezeti a világ természetfotósainak világranglistáját.
Áder János és Csaba testvér is jártak már személyesen Bence megfigyelő lesein, így volt néhány személyes történet a hivatalos köszöntők mellett. Bence megköszönte mindenkinek, akik valaha önzetlenül segítették munkáját, mert mint mondta, ez a kiállítás, hogy idáig eljutott, több száz embernek köszönhető.
Ami érdekes lehet az érdeklődő gyermekek és felnőttek számára, hogy a tegnapi naptól lehet regisztrálni a Bence által a facebook mintájára elindított „Fajbook” oldalon, ahol különböző magyarországi állatfajok lefotózásával lehet versenybe szállni. Nem a fotók minősége számít elsősorban, hanem hogy felismerhető legyen a lencsevégre kapott egyed.
A kiállítás még három hétig látható Budapesten, Bence is kint lesz minden este, érdemes őt személyesen is megkeresni, és a fotók nézegetése közben munkájáról érdeklődni. Mi hálásak vagyunk, hogy ott lehettünk!
2019.03.13.
Sáhó Eszter
Fotókat készítette: Sáhó Eszter és Lambert Iván
Gyermek Jézus Stúdió
Dévai Szent Ferenc Alapítvány