Az Atya gyermekei – Böjte Csaba testvér a Dicsőítő Szigeten

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bjte-csaba1024.png2023. június 24-én 13:00 órakor Böjte Csaba testvér tart előadást és találkozik a résztvevőkkel az idén kétnapos összművészeti fesztivál kezdő programjaként. A ferences szerzetessel még tavaly nyáron beszéltek a szervezők arról, hogy részt vegyen a rendezvényen. Székely János püspök mellett a társvédnökségi feladatainak ellátását is vállalta. Előadásában az idei esemény mottójához igazodva arról beszél majd, hogy mindnyájan az Atyaisten gyermekei vagyunk. A tökéletes apakép Istenben mutatkozik meg. Senki sem árva!

A szerencsétlen sorsú gyermeket felkaroló Böjte Csaba testvérnek mondhatnánk számtalan gyermeke van. Kicsit talán úgy, ahogyan Jézus értette ezt: amikor azt mondta, hogy mindaz, aki teljesíti a mennyei Atya akaratát, az mind az ő testvére, nővére és anyja. A fáradhatatlan szerzetes láthatóan ennek az égi akaratnak engedelmeskedve veszi szárnyai alá a legkisebbeket, akiknek gondját igyekszik viselni.
Csaba testvér munkáját nagyon sokan igyekeznek bemocskolni. Pedig valójában ez senkinek nem lenne érdeke. Az emberi bűn pedig ott jelentkezik, ahol az ember van. Még a legnemesebb feladatokat ellátó szervezetek tagjai között is lehetnek olyanok, akik alapot adnak a negatív hangok felerősödéséhez, hiszen a krisztusi szeretet miatti tevékenység soha nem fog tetszeni mindenkinek, bármily magasztos is az.
„Hidakat kell építenünk. Nem hagyhatjuk, hogy a külső erők eltávolíthassanak bennünket attól, hogy szeressük egymást”
– emelte ki Böjte Csaba testvér, aki az idei Dicsőítő Sziget másik védnöke. A ferences atyával beszélgetésre is sor kerül június 24-én 11:00 órakor.
A Dicsőítő Sziget fesztivál közönsége tehát a program legelején, június 24-én 13:00 órakor hallhatja Csaba testvér gondolatait az istengyermekségről és a tökéletes atyaságról, amelyben Istenben fedezhető fel.
Kiemelt kép: Csaba testvér Csíkszentsimonban, 2022-ben. Fotó: dicsoitosziget.hu
www.dicsoitosziget.hu