Célba értek a jótékonysági futás résztvevői

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_tataradomjotekonyfutas1.jpgHála és köszönet Gui Angélának és az ultra futóknak! Köszönjük a nagylelkű támogatást, a sportfelszerelést, a futó cipőket, de leginkább a jó példát, azt, hogy megmutatjátok, hogy az ember saját korlátait át tudja törni akarattal, kitartással, összefogással! Ti legyőztétek a távolságot, a 740 kilométert, mi is le kell győzzük a magunk nehézségeit amelyekkel találkozunk az iskolában, a munkában, a mindennapi életben! Ti megmutattátok, hogy az ember több, nagyobb, mint amit magáról gondol! Köszönjük ezt az életre szóló leckét, tanítást! Nem adjuk fel az állásainkat, a feladatoknak szeretettel, bizalommal mi is újból bizalommal nekigyürkőzünk!

A megajándékozott gyermekek nevében köszönöm Angélának, a futóknak, az adományozóknak  azt a sok ajándékot, amit szeretettel adtatok!  
Isten fizesse!

Csaba t. 

 
Több száz gyerek szaladt a gyergyószárhegyi Tatárdombhoz szerdán, csatlakozva azokhoz a futókhoz, akik 740 kilométer után értek itt célba. Érkezésükkel elkezdődött az Egy vérből vagyunk gyerekfesztivál; az eseményen 25 gyermekotthon 420 lakója kapcsolódhat ki.
Az idei volt az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás 9. kiadása, eddig már több mint 10 ezer kilométert futottak a résztvevők, mindig azonos céllal: felhívni a figyelmet a nemzeti összetartozásra, és arra, hogy másokon segíteni nagyon jó – mondta el Gui Angéla, a szervező Egy vérből vagyunk Alapítvány vezetője a gyergyószárhegyi Tatárdombnál.
Az idei útjuk 740 kilométert jelentett, a magyarországi Bonyhádról indulva, (ahol a startnál egy véradási akció is zajlott), és útközben tíz erdélyi szervezetnek adtak át a számukra ajándékba hozott sportcipőket. „Az érkezés pillanata, július 5., szerda, semmilyen nevezetes évfordulóhoz nem kötődik. Ezzel is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem csak karácsonykor van szükség cipősdoboznyi szeretetre, nem csak gyermeknapon szükséges gyerekfesztivált szervezni. Azoknak a gyerekeknek, akik nehéz terheket cipelnek a lelkükben, minden nap szükségük van az örömre” – mutatott rá Gui Angéla. Hozzátette, hogy ezt az örömet, a cselekvő szeretetet hozták el a gyerekfesztiválra. 
Segíteni kell a gyengébbeket Az eseményen jelen volt Herczegh Anita, Magyarország korábbi köztársasági elnökének, Áder Jánosnak a felesége is, aki 2015 óta fővédnöke a jótékonysági futásnak. Beszédében kiemelte, ő mindig azt hitte, hogy a hosszútávfutás egy magányos sport, ahol az atléta magába fordulva, gondolataiba elmerülve, csak önmagára figyelve küzd a kilométerekkel, megpróbálja magát megismerni, megtapasztalni saját határait; de amióta részese ennek a futásnak, megtapasztalta, hogy ez egész másról is szólhat. Itt nem magányosan, hanem, igazi közösségben másokért futnak. Nem az egyéni teljesítmény a fontos, hanem az, hogy segítsük a gyengébbet, rászorulót, az elesettet – fogalmazott Herczegh Anita.
Böjte Csaba ferences szerzetes azt emelte ki, hogy ugyan az Isten a világot gyönyörűre teremtette, de a gonosz lélek azt szeretné mutatni, hogy ez tele van rosszal. Azt akarja elhitetni, az emberrel, hogy nem képes megtanulni szorzótáblát, képletet, nem képes családot alapítani, vállalkozásba kezdeni. A jótékonysági futást teljesítők pedig azt bizonyítják be, hogy többre vagyunk képesek, mint amit magunkról gondolunk. Csak akkor sikerülhet, ha hiszünk magunkban” – hívta fel a figyelmét a több mint 400 őt figyelő gyermeknek és a jelenlévő felnőtteknek. 
A hallgatóságot köszöntötte még Farkas Tihamér, a gyergyószentmiklósi Arbor Vállalkozók Szövetsége vezetője; intézménye az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubbal együtt támogatta az eseményt, valamint Danguly Ervin, Gyergyószárhegy polgármestere is köszöntötte a résztvevőket. Az Egy Vérből vagyunk jótékonysági futás során a következő szervezetek, intézményekhez tartozó nehéz sorsú gyerekek, fiatalok kaptak sportcipőket: Szent Antal Gyermekvédelmi Központ, Nagyszalonta; Szent Angéla Gyermekotthon, Nagyvárad; Bethesda Gyermekközpont, Zsobok; Szent Mihály plébánia által támogatott nehéz sorsú gyermekek, Kolozsvár; Aksza Ház, Kolozsvár; Böjte Csaba kolozsvári háza (egyetemista lányok); a Gergely István Tiszti által támogatott nehéz sorsú egyetemisták, Kolozsvár; magyarfülpösi szórványkollégium; Kájoni János gyermekotthon, Gyergyószárhegy; Csébé Egyesület futócsapata, Csíkszereda. 

 

Gergely Imre
www.szekelyhon.ro