Európában elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja az amerikai alapítvány

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_adomanyozas_devai_alapitvany_belo-4.jpgAmerikai és mexikói vendégeket fogadtak csütörtökön a máréfalvi Összefogás Házában. Az amerikai Magok a Változásért Alapítvány világszerte végez karitatív tevékenységet, Európában elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatják.

Az amerikai Rain International Alapítvány romániai képviselőjétől, Török Hannától megtudtuk: az Amerikai Egyesült Államokban működő szervezet tavalyig afrikai, mélyszegénységben élő közösségeket támogatott. A háborúk-sújtotta vidékeken, ahol katonának vitték a férfiak többségét, a nők számára teremtettek munkahelyeket, a gyermekeket pedig iskoláztatták.
Európai projektjüket tavaly indították, és elsőként a Dévai Szent Ferenc Alapítványt választották. Kezdésként a székelyhídi otthon felújításához járultak hozzá egy tetemes összeggel. Tisztelet és szeretet övezi A globális projekt amerikai vezetője, Melissa Savy arra a kérdésünkre, hogy miért a Dévai Szent Ferenc Alapítványt választották elsőként, elmondta: helyi partnereiktől hallották, hogy milyen tisztelet és szeretet övezi a Böjte Csaba ferences szerzetes által fémjelzett gyermekvédelmi hálózat tevékenységét. Melissa mexikói származású munkatársával világszerte dolgoztak több gyermekotthonokban is – Afrikában, illetve Dél-Amerikában.
Az a modell, ami szerint itt működnek az otthonok, lenyűgöző – mondta lelkesen Melissa. Eddigi, a világ különböző pontjain szerzett tapasztalataik szerint, ha egy gyermek bekerül a gyermekvédelmi rendszerbe, „elvágják” az otthonától. Itt pedig a gyermeknek lehetősége van visszatérni a szüleihez, ha a körülményeik javulnak. Kiemelte azt is, hogy a gyermekek mentálisan és lelkileg jó állapotban vannak, nem úgy, mint a világ más tájain élő sorstársaik. Családtagként illeszkednek be a rendszerbe, felelősségek vannak rájuk ruházva, hogy normális életet élhessenek majd felnőttként.
Mentorálás – a jövőért A budapesti székhelyű Magok a Változásért Alapítvány arra kéri partnereit, hogy minél több helyi projektet támogassanak – ők előzetesen felmérik a helyi igényeket. A máréfalvi napköziotthonhoz tizenegy udvarhelyszéki napközi tartozik. A zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó adományt a napközik vezetői által összeállított termékigény alapján állították össze, amit még aznap át is vettek az Összefogás Házához érkező környékbeli napközivezetők. 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_b_adomanyozas_devai_alapitvany_belo-30.jpgA Dévai Szent Ferenc Alapítván kovásznai bentlakóotthonába tanszert visznek a következő napokban – tájékoztatott Török Hanna. Akitől azt is megtudtuk, hogy az adományozás mellett jelentős szerepet vállal az alapítványuk a mentorálásban. Partnereik, vállalásai nézeteik alapján, havi kapcsolatfelvétellel és támogatással végzik egy-egy gyermek mentorálását: beszélgetnek velük, támogatják a fejlődésüket. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha a gyermekekben csak egyetlen személy is bízik, jobban fejlődnek.
A globális projekt mexikói származású képviselője, Arturo Foentes vallja: az alapítvány célja, hogy egyetlen tehetség se maradjon felfedezetlenül. Ugyanakkor meggyőződése, hogy a traumatizált gyermekek érzékenyebbek, könnyebben függővé vállnak. Ennek megelőzésére bevált módszer a mentorálás: ezt az érzékenységet a mentor, mint egy nagyobb testvér, jó irányba tudja fókuszálni – egy biztos pontként, sokkal nagyobb eséllyel tudja segíteni a mentorált boldogulását a majdani önálló életében.
Molnár Melinda
www.szekelyhon.ro
Fotó: Beliczay László

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Csodálom a régi öregeket, akik mikor gyermekeik kelengyéjét megvarrták, saját halotti ruhájukat kezdték elkészíteni. Mikor meglettek vele, gondosan kivasalva, kikeményítve őrizték. Miközben varrogatták, már biztosan készültek az elmúlásra. Ezt nem könnyek közt, fájdalmas arccal tették, ez az élet része volt mindenki számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minden babonás dolog veszélyes

Sokszor csodálkozom, hogy nagyon sokan a hit alapelemeit megkérdőjelezik, de mindenféle buta babonát elfogadnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube