Keretet hirdetett Székelyföld és Magyarország

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_szekely_magyar-plakat.jpgCsütörtökön harmadszor találkozik a két csapat jótékonysági mérkőzésen a csodaszépen felújított gyergyószentmiklósi jégcsarnokban.

Becze Tihamér, a hazaiak egyik vezéralakja, a szezonban a Miskolccal három aranyérmet nyert kiváló csatár így várja a mérkőzést: “Az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeket nagyon fontosnak tartom, hisz a sport, az összetartozás, a közös múlt, a jelen és a jövő fényében, valamint egy jótékony cél érdekében zajlanak. Megtiszteltetésnek érzem, hogy meghívást kaptam a székely válogatottba, büszkeséggel tölt el, hogy végre székely színekben is játszhatok.”
Nála talán csak Horváth András lesz boldogabb csütörtökön. A szerdán a 39. születésnapját ünneplő szapporói hős egyik álma válik valóra Erdélyben, amikor is egy csapatban játszhat öccsével, a korábban szintén MOL Ligában játszó Horváth Dáviddal. Mindketten Magyarország mezét öltik magukra.
Ne feledjék, a székely–magyar meccs élőben nézhető. A dabdocler.hu/online oldalon egy regisztráció és egy fizetés után megtekinthetik a mérkőzést élőben. A helyszínen telt ház lesz, a jegyek nagyjából elfogytak.
A várható játékoskeretek:
Székelyföld:
Kapusok: Molnár Szabolcs, Ruczuj Gellért, Vad Lukács.
Mezőnyjátékosok: Baróti Zsolt, Bálint Lóránt, Becze Tihamér, Csergő Hunor, Daradics Csaba, Farkas Tamás, Gál Csaba, Kozma Zsolt, Kósa Endre, Moldován Ervin, Molnár Zoltán, Nagy Levente, Péter Róbert, Szőcs Szabolcs.
Edzők: Basa János, Gál Sándor, Bíró Ignác.
Magyarország:
Kapusok: Szuper Levente, Kozma Zoltán.
Mezőnyjátékosok: Ladányi Balázs, Horváth András, Horváth Dávid, Vaszjunyin Artyom, Lencsés Tamás, Tőkési Lajos, Borbás Gergely, Revák Zoltán, Hegyi Ádám, Horváth Gáspár, Kiss Ákos, Kiss Gábor, Bartalis Balázs, Müncz Viktor, Tardi Attila.
Edzők: Kercsó Árpád, Kalocsa László.
Csapatvezető: Gyurina László.
Gyúró: Somogyi András.
Felszerelésmenedzser: Füles József.
A 2015. április 9-i Székelyföld–Magyarország barátságos gálamérkőzés facebook-oldala elindult, jegyinfót is találnak rajta.
A gála jótékonysági esemény is egyben, a teljes bevételt a Böjte Csaba atya és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlják fel a szervezők. Az alapítvány munkájáról és a keresztszülői programról érdemes olvasni. Szerencsére azok is tudnak majd adakozni, akik nem vehetnek személyesen részt a jégkorong-mérkőzésen. Ráadásul kétféleképpen is. Az alábbiakban megadott elkülönített bankszámlára tudnak utalni adományt az alapítvány javára:
Számlatulajdonos: FUNDATIA SF. FRANCISC
Progresului 6-Deva
Számlavezető bank: OTP BANK – DEVA
330011 BL E
IBAN: RO76OTPV340000069719RO04
SWIFT COD: OTPVROBU