Homokháti Búcsú

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_morahalom.jpgAugusztus 19-én ismét a Homokhátság Búcsú ünnepére gyűlhetünk össze Mórahalmon! Nemzeti ünnepünk tiszteletére Mórahalom százakat megmozgató és a térség családjait összefogó búcsúval készül. 

 

 

Már harmadik alkalommal lehetünk részesei a Szent István Kenyere búcsúnak a Szent László templom mögötti, fákkal övezett, hangulatos plébániakertben, ahol együtt ünnepel több száz Kárpát-medencéből érkező zarándok. A szabadtéri szentmisét - a térség plébánosainak részvétele mellett - Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrálja. A szentmise előtt igazi lélekemelő koncertet hallhatnak a ROLE zenekartól. A Csíkszeredából érkező zenekar évről évre örvendezteti meg a látogatókat igényes egyházi és világi elemeket is felvonultató muzsikájával. Az idei Homokháti Búcsút megtiszteli jelenlétével Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, sok-sok erdélyi kisgyermek megmentője.

A szertartás után térzenével kiegészülő fáklyás körmenet indul a város utcáin át az Aranyszöm Rendezvényházhoz, ahol Szent István kenyerének megáldása után gulyásvacsorával vendégelik meg a résztvevőket. 

Szeretettel várnak minden vallásos lelkületű és más zarándokot, aki szeretne részese lenni egy felemelő élménynek augusztus 19-én.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem elég a tudás. Mindent tudhatunk Istenről, a szeretetről, de ha nem kelünk útra, ha nem lépünk a szeretet útjára többet akaró, vágytól vezérelt szívvel, elveszünk. Mit jelent ma úton lenni? Se én, sem más nem látja az egész utat, de mindig felsejlik a következő lépés körvonala.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten természetéről nagyon sokat árul el

Karácsony estéjén a pásztorok, majd a napkeleti bölcsek ugyanolyan gyereket láttak, mint bárki más, de hitükkel át tudták ölelni az Istent.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube