Nagycsütörtök 2019

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 522

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_kuaresima2014.jpgIsten éltesse a szülinapját ma ünneplő Szentmisét, az Eucharisztiában  közénk jövő Jézus Krisztust!! Igen, Jézus emberi, testi valóságában karácsonykor született, de a Szentségi Jézus első szülinapja Nagycsütörtökön volt, így az Oltáriszentség alapításának az ünnepe ez a drága nap!! Az apostolok Nagycsütörtök este voltak első áldozok!! 

 
Az első szentmise prédikációját maga Jézus Krisztus tartotta, majd Ő maga, ahogyan az Evangéliumokban áll, az áldozati liturgiát is bemutatta: 
kezébe vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, tanítványainak adta, és így szólt: VEGYÉTEK, ÉS EGYETEK EBBŐL MINDNYÁJAN, MERT EZ AZ ÉN TESTEM, MELY ÉRTETEK ADATIK. 
A vacsora után ugyanígy kezébe vette a kelyhet is, majd ismét hálát adott, odaadta tanítványainak, és így szólt:
VEGYÉTEK, ÉS IGYATOK EBBŐL MINDNYÁJAN, MERT EZ AZ ÉN VÉREM KELYHE, AZ ÚJ ÉS ÖRÖK SZÖVETSÉGÉ. EZ A VÉR ÉRTETEK ÉS SOKAKÉRT KIONTATIK A BŰNÖK BOCSÁNATÁRA. EZT CSELEKEDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE.
Nagy titok, csodálatos ajándék, gyermekeinkkel, a szászvárosi Szent Erzsébet templomban, alázattal átelmélkedtünk, melyet most szeretettel megosztunk!  
Szeretettel, 
Csaba t.