Hogy örömhírrel induljon minden nap …

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 266

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kepzesi_kozpontok_ErikOFMKeresd.jpgHogy örömhírrel induljon minden nap …

Jn 20,1.11–18
 
 
 
 
 
12.00- tól Tornaóra Molnár Noémivel
18.00- tól Szentmise Csaba testvérrel és Urbán Enrik OFM Ferences Rend Tartományfőnőke
Hála és köszönet Erik testvérnek, amiért meglátogatta a Keresden táborozó gyermekeinket! A látogatása során egy szentmisét is bemutatott, imádságos szeretettel megáldotta a gyermekeinket és az itt folyó munkánkat!
Hála és köszönet érte,
Csaba t. 
Kép: keresdi kápolna belülről és kívülről....
2020.07.22
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_Szent_Mariamagdolna.jpgA hét első napján, húsvétvasárnap kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment Jézus sírjához. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól.
Amint ott sírdogált, betekintett a sziklasírba, és ahol Jézus holtteste feküdt, két fehér ruhába öltözött angyalt látott. Ott ültek, az egyik a fejnél, a másik a lábnál. Így szóltak hozzá: „Asszony, miért sírsz?” „Mert elvitték az én Uramat – felelte –, és nem tudom, hová tették.”
Ezzel hátrafordult, és íme, Jézus állt előtte. Nézte, de nem ismerte föl, hogy ő az. Jézus megkérdezte: „Asszony, miért sírsz? Kit keresel?” Mária Magdolna azt hitte, hogy a kertész az, és így válaszolt: „Uram, ha te vitted el, mondd meg, hová tetted, hogy magammal vihessem.” Jézus erre megszólította: „Mária!” Mária felkiáltott: „Rabbóni!” – vagyis „Mester”!
„Ne tartóztass! – felelte Jézus. Még nem mentem föl az Atyához. Te most menj testvéreimhez, és vigyél hírt nekik! Fölmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.”
Mária Magdolna elsietett. Hírül vitte a tanítványoknak: „Láttam az Urat.” – És elmondta, amit az Úr üzent.
Magyar Kurír
2020. július 22.