LÉTKÉRDÉS

Kategória: Csaba testvér elmélkedései Találatok: 177

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_115588584_2761306227432154_1163182995327892701_n.jpg"Irénke nagy lányom birkózik a fánkkal!" Segesváron, Ildikó nevelőnéni summás megállapítás a szakácstudomány kóstolgató nagylányáról! Irénke évek óta a Kalkuttai Szent Teréz anyáról elnevezett otthonunk szorgalmas lakója, most megy kilencedik osztályba, és lám szépen tanul főzni a nevelőjétől... 

Gratulálok neki is, de a munkáját végző kollégámnak is, mert a konyhában való szorgoskodás az életre való nevelés szerves része! A mindennapi ennivaló előállítása mindennél fontosabb, mondhatni LÉTKÉRDÉS! 
A szegénység tudatlanságból születik! A főzés, a háztartási munka becsületes megtanulása, végzése a család önfenntartási költségeit lényegesen csökkenti! Ezért is tervezzük a gyermek Jézus tankonyhájának a beindítását! Igen, szeretnénk elindulni a Főzés Tanösvényén! 
Sok a terv, hisz a meglévő feladatok mellett még ott van a Játék Tanösvény is, amit augusztusban szeretnénk elkezdeni. Ha volna olyan filmes szakember aki ráér és beköltözne a dévai otthonunkba, hogy segítsen terveink kivitelezésében, akkor nagyon boldogok lennénk! Még a filmezés tanösvényét is elkezdhetnénk vele, mert az okostelefonok világában arra is nagy igény van! 
12.00 Torna - Az autónkat ha nem tankoljuk tele, akkor a legjobb kocsi is az út szélén hagy üzemanyag nélkül! Testünket életerővel, egészséges táplálkozással, kiadós pihenéssel és sok - sok mozgással tudom teletankolni! A gyerek, de a felnőtt is olyan, mint a rántás, ha nem kevered odaég és akkor ki lehet dobni! Szükségünk van a mozgásra!

18.00 Szentmise a szászvárosi kertben! Koronavírusos időben azt kérik, hogy a szabadban tartózkodjunk... Még soha nem miséztem a szászvárosi kertben, de mára beterveztük! A gyerekeink lázasan készülnek, szeretettel hívlak tartsatok velünk, 

Csaba t.
2020. július 30.