Lelkigyakorlat, Tusnádfürdő, 2008, március 27-29

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elsoaldozas_Szent_Anna_tonal/thumbs/img_5815.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elsoaldozas_Szent_Anna_tonal/thumbs/img_5815.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elsoaldozas_Szent_Anna_tonal/viewsize/img_5815.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Elsoaldozas_Szent_Anna_tonal/viewsize/img_5815.jpg

ImageAz első szál virágtól, a menyasszonyi csokorig!

Tavasz van, a Szent Ferenc Alapítvány két nevelője, Ciobotárú György, és Csiby Éva, egy éves jegyesség után házasságot köt március 29-én. Meghívtak, a helyi plébános engedélyével, hogy mint az egyház hivatalos tanúja, mint pap, részt vegyek, az ö nyilvános szerelmi vallomásuknál. Mit mostanig nagy szeretettel egymás fülébe sugdostak, azt most szeretnék Isten szent színe előtt, a templomban, szüleik, barátaik, a rokonok előtt hangosan kimondani. A házasság szentségét nem a pap szolgáltatja ki a jegyeseknek, hanem ők ajándékozzák egymást meg, a nyilvános szerelmi vallomásukkal, melyet tudatosan vallanak meg Isten és az Egyháza színe előtt. 

Nagycsaládunkban, az alapítványunknál nagyon sok szép kapcsolat született az elmúlt évek során. Sokan az ismerkedéstől eljutottak a szép házas életig, sőt olyan szerelmek, házasságok,  is születtek, melyből most várják az ötödik babát. 
Istenadta szép kapcsolatok ápolása, elmélyítése, beérése érdekében,  munkatársaim, és az alapítvány baráti köre számára tavaszi jegyesoktatással összekötött lelkigyakorlatot tartunk, melyre mindazokat a párokat szeretettel várjuk, melyek már túl vannak az első szál virág odaajándékozásán, de még nem jutottak el a menyasszonyi csokorig.
Lelkigyakorlatunk március 27, csütörtök, 18.00 kezdődik, egy szentmisével a tusnádfürdői romai katolikus templomban, mely után vacsora, és vidám ismerkedő játék lenne.  
Március 28, péntek, 08.00 reggeli, majd 09.00 elmélkedés, Isten legcsodálatosabb ajándékáról, a szerelemről. Utána a párok külön külön, kézenfogva felsétálnak a Szent Anna tóhoz, hol szentmise lesz, elmélkedéssel. Majd ebéd, utána séta a tónál, hol mindenki gyakorolhatja a szép tavaszi zsongásban, azt a pár szót, egyelőre csak négyszemközt, melyet Gyuri és Évi majd az oltár előtt nyilvánosan is kimondanak. Estére visszasétálunk a Szent László gyermekvédelmi központba, hol egy esti elmélkedés után, vidám tánc est lesz.
 
Március 29-án, szombat: Minden kispatak, bele kell torkolljon egy nagy folyóban. A házasság egyetlen elfogadható alternatívája az Istennek szentelt élet, ezért résztveszünk 10.30-től, a Csíksomlyói kegytemplomban Károly, és Jenő ferences testvérek papszentelésén. Imádkozunk érettük, majd ugyanezen a napon délután négy órától részt veszünk szeretett kollégáink házasságkötésénél Csíkcsatószegen.  
Két út, házasság szentsége, és Istennek szentelt élet, két létra,  mely az égbe vezet, mindkettő, a mások iránti szeretetben kiteljesedő, Istentől megáldott életforma, a döntés a tiéd!
Szeretettel várunk Tusnádfürdőn! Én Déváról csütörtök délelőtt indulok, a buszban még van hely velem is lehet jönni.
 

Szeretettel, csaba t.

 

Image