Csodálkozom a kicsi, szűk szívű embereken...

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_16142561_1197236057021671_4350354431006380399_n.jpgCsodálkozom a kicsi, szűk szívű embereken, akiknek a szívébe csak néhány ember vagy csak egyetlenegy nemzet fér bele! Én székely vagyok, de ugyanakkor magyar is, és az egész Kárpát-medence belefér a szívembe! Nincs az a tája e gyönyörű medencének, ahol nem érzem otthon magam! És nincs olyan itt élő nép, mely felé örömmel ne tudnám kinyújtani a kezemet! Gyermekvédelmi otthonainkban megtalálható a fehér és a fekete csokoládé minden árnyalata, és mindenik gyermek az én gyermekem! Tiszta szívvel állíthatom, hogy mindenik gyermek kedves, aranyos, szeretetre méltó! 

Románia nem a választott hazám, de mégis az otthonom! Sok - sok román embert is gyóntattam az évek során! A gyóntatószék térdeplőjére rogyva lettek nagyok szememben az emberek! Ennek az országnak állampolgáraként soha nem mondtam rosszat e tájról és annak szülötteiről, hisz ők is drága szülőföldemnek gyermekei! Az évek alatt mindent mit kaptam hazahoztam, hogy gazdagítsam az itt született gyermekeket! Tudom, hogy sokfélék vagyunk, de azt is tudom, hogy együtt e térséget tündérkertté tudjuk tenni és egymás nélkül pokollá válik az életünk! Hiszek az összefogásban, abban, hogy a szeretet országát, Isten országát itt a Kárpát-medencében és az egész nagyvilágon, Jézus Krisztus vezetésével fel tudjuk építeni!
Tisztelettel gratulálok a román hatóságnak, amiért azonnal és keményen fellépnek azok ellen, akik vétenek a jó testvériség ellen, akik a televízió adta lehetőséggel visszaélve, az erdélyi magyarokat bántották! Imádkozom mindazokért, akiknek szívét a gyűlölet beszűkíti, akik nem Isten drága ajándékát látják szülőföldjükön élő, dolgozó, imádkozó testvéreikben, hogy tágítsa szívüket Megváltónk értünk dobogó szíve szerint! 
A szeretet végső győzelmében bízva, 
Csaba t. 
Több tízezer lejes bírságot róttak ki két román tévécsatornára magyarellenesség miatt
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_b_arus_iroda.jpgA Realitatea TV és a B1 tévécsatorna is büntetést kapott magyarellenesség miatt az Árus Zsolt civil jogvédő és a Székely Figyelő Alapítvány által benyújtott panaszok nyomán. Előbbi 20 ezer, utóbbi 15 ezer lejes bírságot köteles fizetni. Árus Zsolt szerint biztató kezdetnek tekinthetők a tévéadókra kirótt büntetések
Összesen hat panaszt tett Árus Zsolt gyergyószentmiklósi civil jogvédő és a Székely Figyelő Alapítvány két országos sugárzású tévéadó ellen a műsoraikban elhangzott magyarellenes kijelentések miatt februárban és márciusban. Amint Árus Zsolt fogalmazott, az illető műsorokban „változatos módon hazudoztak a magyarokról és sértegették azokat”. A panasztevőt magát is meglepte az, hogy rövid idő alatt intézkedett az Országos Audiovizuális Tanács (CNA), és büntetést rótt ki a tévéadókra. A CNA a B1 TV esetében a Lumea lui Banciu című műsorának február 24-i adásában, a február 18-i Se întâmpla acum című műsorban és a február 3-i Dosar de politicianban elhangzottak miatt rótt ki bírságot.
A Realitatea TV Jocuri de putere című műsorának egyik adása miatt is panaszt tett Árus Zsolt, de amint a CNA válaszából kiderül, az említett műsor több kiadásában is szabályt szegtek, ugyanis a CNA hat, különböző napon adásba került tartalomért bírságolt. Elmarasztalták a Realitatea TV-t ugyanakkor a Realitatea Româneasca című műsorának egyik adásáért is.
A CNA lépéséből következtethető, hogy Árus Zsolton és a Székely Figyelő Alapítványon kívül mások is panaszokat emeltek a tévécsatornák ellen, hiszen az általuk jelzetteken kívüli műsorokra is büntetéseket rótt ki a CNA. Árus Zsolt úgy értékeli, a kirótt büntetések biztató kezdetnek számítanak, és várja, hogy sorra kerüljön az a két panasz is, amelyek témája „a Realitatea TV-n március 8–9-én bemutatott ámokfutás, amikor hosszú órákon keresztül szapulták a székelyeket”. Ez azért is érdekes lehet, mert a márciusi panaszokban már jelzés volt arról is, hogy az illető tévéadó visszaeső, márpedig ilyen esetben a sugárzási jogát is meg lehet vonni.
Gergely Imre
• Fotó: Gergely Imre
www.szekelyhon.ro