Beszámoló

Nyomtatás

ImageAusztráliai missziós utam nagyon szépen sikerült. Nagyon sok templomba, helységbe eljutottam, és mindenütt a mi Urunk Istenünk és Nagyasszonyunk tiszteletét próbáltam erőmhöz mérten terjeszteni, a testvéri szeretet vidám hangján, a magam székely egyszerűségemben.

 

 

 

Kedves Testvérek!

Haza értem épen, egészségesen Dévára.
Ausztráliai missziós utam nagyon szépen sikerült. Nagyon sok templomba, helységbe eljutottam, és mindenütt a mi Urunk Istenünk és Nagyasszonyunk tiszteletét próbáltam erőmhöz mérten terjeszteni, a testvéri szeretet vidám hangján, a magam székely egyszerűségemben.
Úgy gondolom, hogy Isten dicsőségét és népünk javát szolgálta az utam. Mindenütt nagy szeretettel és elismeréssel fogadtak, büszkén leírhatom, hogy mindenki nagyon nagyra értékeli azt a gyermekvédelmi munkát, melyet végeztek, végzünk. Nem mellékes az, hogy az adományokból, a persely pénzből mit a helybeli lelkészek, papok nagylelkűen nekünk adtak, úgy néz ki, hogy a gyergyószentmiklósi otthonunk javítási költségeit állni tudjuk. Nagylelkűségükért hálából a gyergyószentmiklósi házunkat  a felettük ragyogó dél keresztjéről, Krisztus Urunk Keresztjéről fogjuk elnevezni. Arra kértem őket, ha majd az égre néznek, és látják a ragyogó csillagokat, imádkozzanak érettünk és gondoljanak arra, hogy itt Erdélyben is ragyogó gyermek arcok mosolyognak, imádkoznak érettük hálás szeretettel.
A fárasztó út után Budapesten mikor leszálltam a repülőről, kijött rajtam egy Orbánc nevű betegség és így több, mind egy hétre ezzel a fertőző betegséggel kivontak a forgalomból. Hála Istennek és a kedves doktoroknak most jól vagyok.
Az elmúlt héten körbe jártam a székelyföldi otthonainkat, hogy gyermekeinkkel, munkatársainkkal, támogatóinkkal együtt imádkozzunk, hálát adtunk Főegyházmegyénk ezer éves születésnapjáért. Mindenütt elbeszéltem a kollégákkal,  számba vettük a gondokat, sikereket, örömöket. Öröm volt látni a sok egészséges, kacagó gyermekarcot.
Tegnap este érkeztem haza Dévára. Istennek hála itt is nagy vonalakban mindent rendben találtam, úgy érzem, hogy most már tényleg nagytata lettem, mert a munka nélkülem is nagyon szépen, eredményesen folyt, hála a két területi koordinátornak, Karda Róbertnek és Dávid Balázsnak, meg a többi nagyszerű munkatársamnak.
Köszönöm szépen hogy imádkoztatok érettem, Isten áldása legyen mindnyájatokon.
Szeretettel, cs. t.