VII. Szeretet Napok Győrben

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyori-szeretet-napokon-2009/viewsize/dsc_0624.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Gyori-szeretet-napokon-2009/viewsize/dsc_0624.jpg

ImageSzámunkra Győr a "hűség városa", hisz az idén, immár hetedik alkalommal vehettünk részt, e szép városban Dr. Pápai Lajos megyéspüspök meghívására, a "Győri Szeretet Napokon".

 

 

Ebben az évben a nagyszalontai gyermekekkel mentünk ki e felejthetetlen rendezvényre, azzal a szándékkal, hogy Déva, Szováta, és Kovászna után Nyugatmagyarországi testvéreink támogatásából, e városban lévő gyermekvédelmi központunk felújításába vágjunk  bele.

A néhány évvel ezelőtt, 49 évre a várostól kapott öt kaszárnya épületből hármat már sikerült felújítani, most szeretnénk a negyedik épület rendbe rakását is elkezdeni.
A Magyar időben huszár laktanyának épült kaszárnyában, még néhány éve román katonák szolgáltak, de mára a nagyszalontai város vezetőség nagylelkűségéből és az emberi összefogás jóvoltából, a hajdani háborús fészekből szeretetotthon lett, és ma ott ahol hajdan ölni tanultak a fiatalok, ott az új generációk szeretni tanulhatnak. A próféta szép gondolatait szeretnénk láthatóvá tenni: a kardokból ekevasat kovácsolni, a kaszárnyából gyermekvédelmi központot kialakítani.
Hálás szeretettel köszönöm Lajos püspök atyának, és a Győr városának minden nagylelkű adakozójának, hogy segítenek e szép álmot valóra váltani, e vidék bajban lévő gyermekeinek, egy igen szép otthont teremteni.
Isten áldása kísérje a bennünket hűségesen szerető győri testvéreink minden lépését, szeretettel,

Csaba t. 

 

{zoomcat catid=593}