A kisiratosi Pió atya ház

Nyomtatás

Néhány évvel ezelőtt  Dr Almási Béla és kedves felesége Olga asszony gyermekeinket szeretettel hívták  és fogadták Kisiratoson táborozni.

Kedves Testvérek!
Néhány évvel ezelőtt  Dr Almási Béla és kedves felesége Olga asszony gyermekeinket szeretettel hívták  és fogadták Kisiratoson táborozni. A több éves táborozásból nőtt ki a kisiratosi Pió atya ház, melyet Hegyi Melinda vezet nagy szeretettel. E ház létrejöttében  nagyon fontos szerepet játszott Dr. Almási Béla szeretetteljes biztatása, támogatása. A gyermekeink orvosi felügyelete alatt az elmúlt években szépen fejlődnek, és úgy érzem, hogy a kis palánta mára már szépen gyökeret eresztett a doktor úr szülő falujában.
Szomorú szívvel kell értesítselek benneteket, hogy ma reggel, súlyos betegség után Dr Almási Béla elhunyt. Alapítványunk gyermekeink barátját saját halottjának tekinti. Szeretettel kérlek mindnyájatokat, hogy imádkozzatok e nagylelkű emberért, ki szülő faluját fáradságos munkájával nem csak egy gyerek otthonnal, hanem egy sérültek számára létesült, és a Máltai Szeretet szolgálat által fenntartott otthonnal is megajándékozta. Nemes lelke a sok fáradságos, becsületes munka után, van mire visszanézzen, hisz gyermekei és unokái mellett a mi árva gyerekeink és a Máltai Otthon idős sérült lakói is imádkozó szomorú szívvel búcsúznak tőle.
Adná a jó Isten, hogy ne csak gyászoljuk a doktor urat, hanem  lelkiismeretes munkákkal mindannyian az ő példáját követve, szülőföldünket a szeretet, és a jóság szép műveivel tudjuk megajándékozni.
Drága halottunk nyugodjon békességben,
Cs. t.