2019. október 11. – Péntek

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_72453208_2679058338794928_751659649492582400_o.jpg"Az ördög, mint ordító oroszlán keresi, - mondja lelki mesterünk, Jézus - hogy kit nyeljen el!" A csatolt képen azt látjuk, hogy a házaspárokat e világ "csínos erői" próbálják széttépni..... 
Mennyire vagyok tudatában annak, hogy én magam is célpontja vagyok a kísértőnek? Ahogy a farkas a szarvasra, a  gonosz ugyanúgy prédaként néz rám, és mint zsákmányt, el akar ejteni! Van-e veszélyérzetem, észreveszem-e a kísértéseket az életemben? Családomat, gyermekeimet, világomat mint értékes kincseket óvom-e, védem-e, féltő szeretettel őrzöm-e, hogy benne senki kárt ne tegyen?!
Sokszor azt látom, hogy igazából nagyon sokan a veszélyt, mint az éjjeli pillangók az őket megégető lobogó lángot keresik, a fény körül forognak, míg el nem emészti őket a tűz! Az őszi csendben döbbenjek rá, hogy mindaz mi érték számomra, az törékeny cserépedényben van, s ha féltő szeretettel nem őrzöm, akkor összetörik, elveszik pótolhatatlanul! Talán egyszer -  kétszer újrakezdhetsz, összefércelheted darabokra hullott életedet, de a biztonságban soha nem ülhetsz, mert a gonosz nálánál is nagyobb erőkkel újból neked ront, és megpróbál tőled mindent mi számodra drága, elragadni!
Krisztus mellettünk áll, benne, vele megőrizhetjük kincseinket, megvédhetjük magunkat, szeretteinket! Ahogyan veszély idején a fallal megerősített várban menedéket kerestek az emberek, a kísértés óráiban mi is meneküljünk óvóhelyünkre, teremtő Istenünk karjai közé!
Szeretettel,
Csaba t.  
Evangélium
Egy alkalommal Jézus egy néma emberből űzött ki ördögöt. Amint az ördög kiment, a néma megszólalt. A nép elcsodálkozott rajta. Egyesek azonban azt mondták: „Belzebubnak, az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Mások próbára akarták tenni, és égi jelet követeltek tőle. Jézus belelátott gondolataikba, és így szólt hozzájuk: „Minden önmagában meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha a sátán önmagában meghasonlott, hogyan állhat fönn az országa? Ti ugyanis azt mondjátok, hogy Belzebub segítségével űzöm ki az ördögöket. Ám, ha én Belzebub segítségével űzöm ki a gonosz lelkeket, a ti fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Ezért ők lesznek a bíráitok. Ha viszont én Isten ujjával (vagyis Isten erejével) űzöm ki az ördögöt, akkor bizonyára elérkezett hozzátok az Isten országa. Az erős ember fegyveresen őrzi házát. De birtoka csak addig van biztonságban, amíg el nem jön az, aki erősebb nála. Ez legyőzi, elveszi fegyverzetét, amelyben bízott, és szétosztja a zsákmányt. Aki nincs velem, az ellenem van; aki nem gyűjt velem, az szétszór. Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, nyugtalanul bolyong a magányos pusztaságban. Miután hasztalanul próbált megnyugodni, azt mondja magában: „Visszamegyek házamba, ahonnét kijöttem.” Odamegy, és azt látja, hogy egykori lakóhelyét kisöpörték és rendbe hozták. Erre elmegy, hoz magával hét más lelket, akik nála is gonoszabbak. Ezek bevonulnak a házba, és ott laknak. Az illető ember sorsa pedig rosszabbra fordul, mint azelőtt volt.”  
Lk 11,15-26