2019. december 11. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_40309712_1958655154180832_560294843293630464_n.jpgTeréz anya szerint, a modern kor leprája az elmagányosodás. Ez azt jelenti, hogy az az egészséges, aki képes testvére felé a kezét kinyújtani, testvére előtt az ajtót szélesre tárni. Jézus Krisztus pont ezt teszi:
"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket!"
Karácsonyra készülve gondolkozzak el, mennyire van meg bennem Jézus Krisztusnak ez a szép vonása? Kész vagyok-e, képes vagyok-e befogadni testvéremet, megnyílni feléje akkor is ha ő fáradt, ha nyűgös vagy esetleg kibírhatatlan és undok. Jézus Krisztus születésének pillanatában küldi az angyalát a pásztorokhoz, hogy hívja őket, hogy találkozzanak. Csillagot rak az égre, hogy annak a fényénél a napkeleti bölcsek eltaláljanak Betlehembe, hogy együtt legyenek.
Mi minden évben, az ünnepek közeledtével szeretettel hívjuk a magányos, közösségre vágyó testvéreket Dévára. Ilyenkor gyermekvédelmi otthonunk ajtaját szélesre tárjuk azok előtt, akik szeretnének velünk együtt imádkozni, az ünnepekre készülni és velünk együtt ünnepelni. Ilyenkor 60 - 70 gyerek van a dévai otthonunkban, és biza mindannyian akiket nem vittek haza, akiket rokonaik nem látogatnak meg, örömmel veszik ha egy fogadott "nagymama, nagynéni, unokatestvér" meglátogatja. Ezekben az ünnepi napokban én is itthon tartózkodom, lelkigyakorlatos elmélkedéssel, szentgyónásra való alkalom felkínálásával, a szórványban tartott szentmisékkel szívesen segítek az ünnepre való felkészülésben, az ünnep megélésében.
Mindaz aki szeretne részt venni a dévai ünnepeken, jelentkezhet és a részleteket is megtudhatja Palkó Cecíliától, házunk vezetőjétől: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; mobil: 0040721661458.
Evangélium
Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”
Mt 11,28-30