Jakubinyi György ​gyulafehérvári ​ érsek ​​ felhívása

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSCF0150.JPGEz év május 25-én, európai uniós parlamenti választásra kerül sor országunkban is. Az utóbbi években kétkedés és közömbösség hangulata terjedt népünk körében is.

 

 

D. a J. Kr.!
Tisztelendő Testvéreim, Kedves jó Hívek!
Ez év május 25-én, európai uniós parlamenti választásra kerül sor országunkban is. Az utóbbi években kétkedés és közömbösség hangulata terjedt népünk körében is.
Bár sokan aggodalommal veszik észre, hogy a keresztény kultúrát, az emberi és evangéliumi értékeket földrészünkön veszélyek fenyegetik, és gyakran elutasítás fogadja, olykor még az Európai Unió politikusai részéről is, mégis – vagy éppen ezért – hitünk alapján is felelősséget érzünk népünkért és Európáért.
Hívő kereszténynek és felelős állampolgárnak, kötelessége élni a választás lehetőségével. Részvételünk nem fölösleges, mert rajtunk is múlik, hogyan alakul öreg kontinensünk jövője. Választásunkkal olyan embereket juttathatunk az Európai Parlamentbe, akik a keresztény értékrendet képviselik, felvállalva egyházunk, kisebbségi népünk érdekeit – annak érvényesüléséért fáradozva. Ennek az elvárásnak maradéktalanul csak az tud megfelelni, aki az összefogás egységén keresztül akarja érdekünket képviselni.
Azokat a jelölteket válasszuk, akik őszintén támogatják Egyházunkat, annak erkölcsi normáit, az élet védelmét a fogantatástól a halálig. Azok lehetnek a mi képviselőink, akik a családi közösséget, a férfi és a nő közötti házasságon keresztül tartják elfogadhatónak. Hiteles jelölt az, aki nem önző csoportérdeket követ, hanem népünk javát és felemelkedését.
Álljon itt befejezésül II. Szent János Pál pápa buzdítása „A keresztény gondolkodás át tudja alakítani a politikai, kulturális és gazdasági társulásokat az élet olyan közösségévé, melyben minden európai ember otthon érezheti magát” (Ecclesia in Europa, 121).
Szeretettel kérem Kedves Híveimet, és minden jóakaratú embert, hogy május 25-én menjenek el választani és szavazatukkal azokat a jelölteket támogassák, akik a fenti elvárásoknak leginkább megfelelnek.
A Pünkösdkor kiáradó Szentlélek kegyelme világosítson és vezessen döntésetekben!

Ehhez küldöm főpásztori áldásomat –
Gyulafehérvár, 2014. május 11-én, Jó Pásztor vasárnapján.          
† György s.k
érsek