Építsetek Krisztusra alapozott új emberiséget

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_epitespapauzenet.jpgNagy a baj, de mit használ ha elkezdünk szomorkodni? Az előttünk álló munkát fel kell vállalni és el kell becsülettel végezni, nem nyafogni, sírni a gondokat látva! Időt, energiát lehet pazarolni a dühöngésre, acsarkodásra, de attól egyetlen kő sem fog a helyére kerülni....

Az újrakezdés reményével, 

Csaba t. 
„Legyetek egy új emberiség építői, amely Jézus Krisztusban gyökerezik” – hangzik Ferenc pápa üzenete, melyet Nagyboldogasszony napján küldött Michel Aupetit párizsi érseknek és az egyházmegye híveinek.
Négy hónappal a Notre-Dame-székesegyházat pusztító tűzvész után a hívek a Szajnán átívelő Szent Lajos hídnál gyülekeztek össze, hogy onnét induljanak a hagyományos körmenetre, melyet a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének napján tartanak a sziget utcáin.
Több száz hívő jelenlétében, Ave Mariát énekelve indult a processzió csütörtökön délelőtt a Saint-Sulpice-templom felé, ahol Michel Aupetit párizsi érsek szentmisét mutatott be. A hagyomány szerint ez alkalommal is megújították XIII. Lajos király fogadalmát, mellyel 1638. február 10-én Franciaországot a Szűzanyának ajánlotta.
Ferenc pápa erre az alkalomra küldött üzenete – mely Pietro Parolin bíboros aláírásával érkezett a francia fővárosba – „lelki közelségéről” biztosítja a híveket. A pápai üzenetet a szentmise végén Patrick Chauvet atya, a Notre-Dame-székesegyház igazgatója olvasta fel: „Mint egy igazi anya, Mária velünk együtt jár, velünk harcol és fáradhatatlanul védelmezi Isten szeretetének a közelségét. Osztozik minden nép történetében, mely megkapta az evangéliumot, ami immár történelmi identitásának a részét képezi”.
Ferenc pápa üzenetében „Szűz Mária közbenjárására azt kéri az Istentől, hogy a székesegyház, ami egy építészeti gyöngyszem, újjáépítése legyen a hit újjáéledésének a jele a hívekben. A reménységgel eltelt hívek családjaikban és közösségeikben legyenek a Jézus Krisztusban gyökerező új emberiség építői”.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír