Milyen hippokratészi eskü?

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_korhaz-2.jpgEgy kórház teljes intenzív osztálya lelépett, hátrahagyva a betegeket

A Hunyad megyei Szászváros (Orăştie) kórházának intenzív osztálya gyakorlatilag megszűnt, miután az osztály egyetlen orvosa, öt ápoló és öt asszisztens egyszerre mondott fel, majd le is léptek sorsukra hagyva a betegeket.
Az osztályon egyetlen asszisztens maradt.
Grațiela Achim, a kórház igazgatója elmondta: teljesen elképedt a történteken. Egy orvosnővel ugyan már egyeztetnek, úgy néz ki fel is veszik, de ő csak húsvét után tud kezdeni náluk, az intenzív osztály addig biztosan nem működik.
A távozó személyzet azzal indokolta a döntést, hogy félnek az új koronavírustól.
Az igazgató ugyanakkor Vasilică Potecă, Hunyad megye prefektusa szerint cáfolta, hogy a védőfelszerelés hiánya miatt távozott volna a személyzet, szerinte van mindenük, ami szükséges lehet.
A kórházba ráadásul eddig egyetlen Covid-19-ben szenvedő beteget sem utaltak be.
Az egészségügyi alkalmazottakon jelenleg hatalmas a nyomás a világjárvány miatt. Már három hazai kórház van karantén alatt a vírus miatt (egy bukaresti, egy suceavai és egy dévai), az Argeș megyei Mioveni kórházában pedig minden orvos felmondott a szükséges védőfelszerelés hiányára hivatkozva, miután megtudták, hogy koronás betegeket is kell majd kezelniük.
www.foter.ro