Legyetek az isteni szeretet szépségének őrzői

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_Fpapa1125.jpgFerenc pápa november 22-én, hétfőn délelőtt fogadta a Vatikánban a Gravissimum Educationis Pápai Alapítvány kezdeményezéseként meghirdetett Christmas Contest dalszerző verseny résztvevőit és szervezőit.

A zenei versenyt 16 és 35 év közötti fiatalok számára hirdették meg a karácsony jegyében, a három nyertes dal/énekes a vatikáni karácsonyi koncerten mutatkozik majd be nemzetközi hírű művészek körében. A karácsonyi dalversennyel új és modern stílusú dalok megalkotására kívánják ösztönözni a fiatalokat.
Ferenc pápa nagy örömmel üdvözölte a Christmas Contest vatikáni dalversenyre jelentkezett fiatal énekeseket, zenészeket, valamint köszönetet mondott a Gravissimum Educationis Pápai Alapítványnak és a Don Bosco Misszióknak a kezdeményezésért és a szervezésért, amellyel a fiatalokat arra hívják, hogy a karácsony ihlette új dalokat alkossanak. A pápa örömének adott hangot, hogy a fiatalok nagy lelkesedéssel vállalták a kihívást, kísérőiknek és segítőiknek pedig köszönetet mondott a támogatásért.
Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a találkozó az advent küszöbén valósult meg, amely időszak a karácsony felé és annak misztériumába vezet bennünket. Az ünnep fényei idén is visszafogottabbak lesznek a pandémia miatt, amely még mindig megnehezíti korunkat – mondta a Szentatya. Viszont arra vagyunk hivatottak, hogy ne veszítsük el a reményt. Krisztus születésének ünnepe az együttérzés, a gyengédség ünnepe, amely tele van emberi szeretetettel és melegséggel, és segít a megpróbáltatások idején.
Ferenc pápa azt hangsúlyozta, hogy a karácsony szépsége a konkrét szeretet apró gesztusainak megosztásában rejlik, amely nem felületes, nem idegen, hanem megnyitja a szívet az „ingyenesség” felé. Az ingyenesség egy olyan kifejezés, amelyet a művészek jól ismernek – magyarázta Ferenc pápa. Önmagunk ajándékozását jelenti, amellyel kulturális, társadalmi és nevelési-oktatási folyamatokat lehet elindítani.
Ennek a szellemében született meg a Globális Nevelési Egyezmény, amely egy széleskörű oktatási szövetség olyan érett emberek nevelése érdekében, akik képesek leküzdeni a megosztottságot, az ellentéteket, és újjá tudják építeni az emberi kapcsolatok hálóját egy testvériesebb emberiségért.
Ehhez azonban bátorságra van szükség – magyarázta a Szentatya. Bátorság, hogy az embert tudjuk a középpontba helyezni, és a közösséget tudjuk szolgálni. Bátorság és kreativitás kell, úgy, ahogyan ti új dalaitokhoz is. Az énekeket egy nagy terv érdekében osztottátok meg. Hinni kell a szépségben, mint az emberi növekedés egyik módjában, egy jobb világról álmodva.
Ferenc pápa köszönetet mondott a fiataloknak, hogy annak a szépségnek az őrzői tudnak lenni, amelyet az Úr születése világít meg a szeretet, az osztozás és a szolgálat mindennapi cselekedeteiben.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír