Kájoni János Máriát dicsérő dalaiból előadást tart a Role együttes

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_csoportkep-role.jpgMeghívó!!!
Kájoni János Máriát dicsérő dalaiból előadást tart a Role együttes!! Május 26., szombat, 14:00 óra, Csíksomlyó, Szent István Gyermekotthon udvarán!
Szeretettel várunk!

Csaba t.

 

 

Kedves barátaink!
Nagy örömmel tudatjuk veletek, hogy nemsokára elkészül a Role könyv, interjúkkal, fotókkal, ujságcikkekkel, CD-vel.
Pénteken 19:30 -tól a Szakszervezetek Művelődési Házában a Role zenekar hagyományos pünkösdi koncertje előtt, egy különleges köny bemuatatójára kerül sor.
A könyv amely bemuatatja a 25 éves Role zenekart, mesél az elmúlt évekről, megszólalnak benne a zenekar volt és jelenlegi tagjai, barátai.
Role 25 - A kitartás könyve
tegnaprole, márole, holnaprole
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_banner12.jpgE könyvet ajánljuk mindenkinek aki ismeri, vagy meg akarja ismerni a 25 éves csíkszeredai Role zenekart. Az kötet izgalmas olvasmány, emberekről, eseményekről, korszakokról, a kitartásról, tegnaprole, márole, holnaprole.
Sántha Zsuzsánna - Role zenekar
Ez a könyv nem "csak" az egyik legtöbbet megélt székelyföldi zenekar története, hanem emberi sorsok hiteles krónikája a kommunizmus utolsó éveitől napjainkig, amelyek mögött néha felsejlenek az erdélyi magyar ember alapvető problémái, a rohamosan változó, nyugati pénzhenger által hajszolt, vesztébe száguldó "globalizálódó" világban. Ajánljuk mindazok figyelmébe, akik tisztelik a "másságot", akik maguk is "mások", vagy "mások" akarnak lenni.
Nagy Tivadar - Role zenekar
Idézetek a könyvből:
„…mindig maximalisták voltunk minden téren, csak akkortájt az akkori lehetőségek határait döngettük, most meg a mostani – összehasonlíthatatlanul szélesebb – korlátokat feszegetjük. Az idők változtak, a stílusok, a divatok is, a hangszerek is, de elmondhatjuk, hogy mindezek soha nem ingattak meg bennünket a jó ízlésért, az igényességért vívott (némelyek szerint) szélmalomharcunkban.”
Nagy Tivadar
„Ha a „kitartásnak” lehetne egy új szinonimát a köztudatba csempészni, akkor ez a ROLE szó lenne… Nyitott lélek, örömteli örömszerzés, ízléses zenei világ, nagyszerű egyensúly a vers, ritmus és dallam között és emberség… ezek a szavak jönnek az eszembe, amikor Tivadarra és Csapatára gondolok. Jó érzés velük lenni…”
A. G. Weinberger
„Egység és alázat a zene, a mondandó és egymás iránt. Egység a közlés mikéntjében és miértjében. Ma egy ilyen kánon megismerése, úgy hiszem, ajándék számba megy, hogy csodát ne említsek.”
Gulyás Tibor
„A ROLE zenekarnál sosem éreztem egy pillanatra sem, hogy zenélés közben lankadnának. Soha el nem múló zeneszeretet, ami áthatja a bandát és talán ez az, ami ilyen messzire juttatta őket.”
Kalapács József
„A ROLE együttesnek nemcsak 25 éves múltja van, hanem egy csodálatos jövője is, melyet érdemes velük együtt hosszan járni!”
Böjte Csaba ofm
A pünkösdi programunk:
2012. május 25, péntek, 19:30, Csíkszereda, Szaksz. Műv. Háza
KÖNYVBEMUTATÓ
Role 25 - A kitartás könyve
tegnaprole, márole, holnaprole
2012. május 25, péntek, 20:00, Csíkszereda, Szaksz. Műv. Háza
VIII. Hagyományos pünkösdi ROLE KONCERT - Segélykoncert Rózsa Abigélért
2012. május 26, szombat, 14:00, Csíksomlyó, Szent István gyermekotthon udvara
Mária énekek, Kájoni János dalok
vendég Steve Savanya
Szeretettel várunk!
Régi székely himnusz:
Nem vagyunk árvák:
Ady Endre: Az ágyam hívogat
Role zenekar, Csíkszereda
Székelyföld
www.role.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0040-745 629 264
(Nagy Tivadar, zenekarvezető)