A pápa fogadta az ukrán miniszterelnököt

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_papa-ukrane.jpgÁprilis 26-án, szombaton délelőtt 10 órakor az Apostoli Palotában fogadta a pápa Juan Orlando Hernández Alvaradót, a Hondurasi Köztársaság elnökét, feleségét és kíséretét - tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Fél 11-kor a belga király, II. Albert és Paola királyné járult a Szentatya elé, kíséretükkel.
Délben Ferenc pápa Bronisław Komorowskit, a Lengyel Köztársaság elnökét, feleségét és kíséretét fogadta.
Ezt megelőzően, 11 órakor találkozott a pápa Arszenyij Jacenyukkal, az Ukrán Köztársaság miniszterelnökével és kíséretével. Ezt követően a miniszterelnök Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával folytatott megbeszélést.
A Szentszék és Ukrajna közötti jó kétoldalú kapcsolatok keretében zajló szívélyes légkörű találkozókon megvitatták az ország jelenlegi helyzetét. Azon kívánságuknak adtak hangot, hogy az érdekelt felek konstruktívan működjenek együtt a politikai és társadalmi stabilitás visszaállítása érdekében a nemzetközi jog keretei között; mozdítsák elő a régió népei közötti egyetértést.
Kiemelték az egyházak és a vallási szervezetek, valamint az egyes hívek sajátos szerepét, amelynek betöltésére hivatást kaptak: hogy előmozdítsák a kölcsönös tiszteletet és a társadalmi egyetértést. Foglalkoztak további lehetséges kezdeményezésekkel, amelyeket a nemzetközi közösség indíthat ezzel kapcsolatban.
Magyar Kurír