Jótékonysági est a Szent Antal gyermekotthon javára

Nyomtatás

„A szeretet mindent eltűr, mindent remél, nem szűnik meg sohasem. Fogadjuk be az életünkbe a másikat, bízzunk benne, mert csak a szeretet, az összefogás, a befogadás útján lehet menni" - mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Nagyszalontán, azon a jótékonysági esten, amelyet a Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Antal gyermekotthon megsegítésére rendeztek.


A nagyszalontai Szent Antal gyermekotthon 2004 óta működik, ahol 35 árva és szegény családból származó gyermeket nevelnek.
Mindent megkapunk, járhatunk iskolába, biztosítanak mindent. Járok táncra, kézműves körre, jók a programok – mondta el Simpf Lídia, a gyermekotthon lakója.
A városi tanács bérbe adta az alapítványnak az egykori laktanya néhány épületét, amelyet egy amerikai család segítségével teljesen felújítottak, és szeptemberben már birtokba vették a gyerekek. Az intézményt adományokból tartják fenn.
Úgy látom, hogy nagyon jó helyre megy el a pénz, és látjuk a gyerekek örömét, eredményeit itt a városban – nyilatkozott Nagy Gyula vállalkozó.
Szeretnék kedvet kelteni a testvéreimben ahhoz, hogy mindenki a maga szomszédjához, utcájában lévő szegényekhez lehajoljon, és irgalmas legyen – szólt Böjte Csaba atya.
A rendezvényen több mint 6000 eurónak megfelelő lej gyűlt össze.
Duna TV