Az ő öröme az én örömöm...

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_2051034278459356.jpegNagy örömmel osztom meg a kedves medgyesi kolléganőm, Nagy Marianna levelét! Az ő öröme az én örömöm is, mert boldog vagyok ha azt látom, hogy az a nehéz munka, mit a gyermekeinkért felvállaltunk, nem kiéget, lehúz, hanem kiteljesíti, járható, új utakra vezeti a barátaimat, olyan utakra, mely évszázadok óta fényben fürdeti mindazokat, akik bátran rálépnek! Ilyen út a ferences világi rendi közösség is, mely egészen biztos, hogy Krisztushoz vezet! Senki nem tud úgy az oltár elé állni, hogy Jézus Krisztus ne állna oda melléje!!

Szent Ferenc atyánknak a világban élő kisebb testvéreinek van egy lelki családja, ahova bátran be lehet kopogtatni! 
A Ferences Világi Rend bemutatkozása
Mariannának szeretettel gratulálok, örvendek, hogy egy újabb lelki "testvérkém" született! Bízom benne, hogy még sokan fogják követni ezen a tiszta, békés úton!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kedves Csaba testvér,
Tegnap Segesváron átélhettem azt, amire oly régóta vágytam: Bőjte és Pál atya által celebrált szentmisén kértem a testvéreket, fogadjanak be engem is a ferences világi rendbe. Így megkezdhettem felkészülésemet, hogy a próbaidő letelte után én is szándékomat fogadalommal megerősítve életemet Szent Ferenc atyánk tanítása szerint az Úrnak szentelve, embertársaimat kisebb testvérükként szolgáljam. Kevés vagyok ahhoz, hogy szavakba öntsem mindazt, amit az oltár előtt éreztem, de úgy tetszett, mintha visszamenvén az időben maga Szent Ferenc állt volna az oltár másik oldalán....
Amikor Vilmos bácsi a saját Tau keresztjét vette le, és akasztotta a nyakamba, egy életre szívembe vésődött...
S amivel eljöttem, az a hála, hála, hála....
Szeretettel