Szabolcs testvér felszentelte a Csíksomlyói házunkat.

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/A-szent-istvan-kollegium/viewsize/6.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/A-szent-istvan-kollegium/viewsize/6.jpg

ImageKedves Testvérek!

Istennek hála Szabolcs testvér felszentelte, - amint a csatolt képeken is látszik -  a Csíksomlyói házunkat. Szent István alapította ezer évvel ezelőtt lelki nagycsaládunkat a Főegyházmegyénket, és éppen ezért hálából, a jubileumi év emlékére, alapítványunk legnagyobb otthonát, nagy királyunk tiszteletére, szenteltük. 

Mikor a közel negyven gyerekünket megláttam a kegytemplom szentélyében szépen felöltözve székely, meg csángó ruhákba, akkor igen nagy apai büszkeség töltötte el a szívemet.  A kollégák és a gyermekek mind elvégezték a szentgyónásukat  és így mindannyian áldozhattak a szentmisében, nekem ennél nagyobb ajándékot nem is adhattak volna.
Ez a ház hívatott összefogni, és bevégezni a nevelési munkánkat, hisz a kisebb házainkból a szépen felnőtt gyerekek, ide jönnek, hogy tanulmányaikat a felsőbb osztályokban bevégezzék, vagy akár a főiskolával, egyetemmel megkoronázzák.
Isten áldja meg a Szent István Királyunkról elnevezett gyermekvédelmi otthonunkat, és mindazokat kik gyermekeinknek adták adójuk egy illetve két százalékát, valamint azoknak, kik tavaly a Budapesti Sportarénában a "Nemadom" fel együttes által szervezett koncertre jegyet vásároltak, és így lehetővé tették a ház megszületését. Imádkozom azokért is, kik a jövőben hozzá fognak járulni e ház fenntartásához, működtetéséhez.

Szeretettel, Csaba t.

 

{zoomcat catid=693}