A remény, a hit és a szeretet követei voltak

Nyomtatás

ImageIzgalom és meghatódott, könnyes tekintetek, kitörő öröm és boldogságtól ragyogó arcok – néhány szóban így jellemezhető a csíksomlyói Szent István Kollégium ebédlőjében hétfőn késő este megtartott Angyal-váró Est.

 

A Dévai Szent Ferenc alapítvány által létrehozott otthon fiatal lakói gyönyörű karácsonyi előadással köszönték meg a jóakaró angyalkáiknak, hogy leveleikre válaszolva ajándékokkal lepték meg őket, így, az ünnep derekán.
Viharos tapssal jutalmazták a csíksomlyói Szent István nevelőotthon lakóinak előadását az intézmény ebédlőjét zsúfolásig megtöltő angyalkák. Nem történt egyéb, minthogy Rodics Gergely, a Pogány-Havas Kistérség ügyvezető igazgatójának kezdeményezésére elindult angyalkázási akció végkifejleteként kisebb-nagyobb dobozokba csomagolva érkezett meg a kisteherautónyi ajándék a kollégiumi lakóknak.
A fiatalok egyébként betlehemes színjátékkal kedveskedtek a jelenlevőknek. Az előadás végeztével felszabadultak a kedélyek, így nagyon bensőséges hangulat alakult ki az angyalok és ajándékozottak között.
Az angyalkázási akciót november elején hirdették meg, lényege pedig az volt, hogy az otthonban lakó, nehéz anyagi helyzetben lévő, zömében árva vagy félárva középiskolásnak is igazi szeretet-ünnepben legyen része.
Rédai Botond