Beszámoló Csíksomlyóról

Nyomtatás

Kedves Barátok és Támogatók!

A diákok mindig azt hajtogatják, hogy milyen unalmas, milyen hosszú és milyen nehéz az iskola. De azzal egyikük sem számol, hogy amikor visszaemlékezünk, csupán egy pillanatnak tűnik az egész. Ezekben a pillanatokban nem arra emlékszünk, hogy mennyit hajtottunk, vagy milyen nehéz volt, sőt még arra sem emlékszünk, hogy unalmas lett volna. Mert mindig a szép emlékek törnek fel hamarabb, amelyek annyira erősek, hogy elnyomják azt a kicsi rosszat is ami alkalomadtán adódhat. Viszont sokan úgy vannak ezzel, hogy a sok jóból emlékeznek a jó dolgokra.

A Szent István Kollégium diákjai számára minden lehetett ez az iskolai félév, aminek ugyan még csak fele telt el, de unalmas nem volt. Ami nélkülözhetetlen volt a pörgős félévhez az a jókedv, amely hol egyik fiútól, hol egyik lánytól, illetve nevelőtől biztosan kikerült. Mindenesetre nem kezdődött unalmasan ez a fél év sem. Februárban farsangi bulit rendezett a diáktanács a nevelők segítségével, amely egyre csak tetőzte az uralkodó jó kedvet. Aztán következett a Húsvét előtti nagyböjt ideje, amikoris egy kicsit visszafogtunk a bulizásból. Mindenki valami fontosat tűzött ki maga elé, amit igyekezett megtartani. S hogy még céltudatosabb legyen e időszak, minden nap egy-egy rossz tulajdonságot a reggeli imaórán kisorsoltunk s aznap ennek kapcsán elgondolkoztunk, megbeszéltük. Azért, hogy ne múljon el a jókedv, húsvéti képeslapokat készítettünk tanárainknak, illetve leszedtük a karácsonyi dekorációt és kicsit vidámabbra cseréltük. Házi újságot indítottunk, hogy jobban megismerjük egymás gondolatvilágát, világszemléletét akár írásai kapcsán, akár beküldött fényképei alapján. A Szent István terv számunkra sem maradt ismeretlen, s úgy gondoltunk hogy mi is felvállalunk egy kis szeletet. Így tágas udvarunk, kertünk kerítéseit gondolatban lerombolva magunkénak tekintjük a közvetlen szomszédunkban fekvő Barátok feredőjét s a kis Somlyó-hegyét, mert ezeken a helyeken szabadidőnkben nagyon szívesen barangolunk. Ezek a csoportos munkák felértek egy jó táborral, ahol együtt van mindenki, aki számít és őszintén jól érezzük magunkat. Persze, serkentően hatott mindig a pizza jutalom is a legeredményesebben működő csapatnak.
A Szent László ereklye érkezését kíváncsian vártuk. Ötlet börzét szervezve született meg az előadásunk, együttesen úgy döntve, hogy mindenki hozzá teszi a maga kis tálentumát, hogy megszülessen a végső mű. Példa értékűek voltak azok a napok számunkra, mert az összetartás egy nagyon szép végeredményt szült lelkiekben is egyaránt.
Máris visszaemlékeztem több mint egy fél évre... és ezt nem mondhatom unalmasnak, de milyen hamar eltelt. Nagyon jól éreztük magunkat az elmúlt időben és abban reménykedünk, hogy ezután is ilyen jól, vagy még ennél is jobban fogjuk eltölteni az időt a Szent István Kollégiumban.
Eltelt és most itt van Húsvét, Urunk feltámadásának ünnepe. Ezért szeretnék Önöknek Áldott Húsvéti Ünnepeket és minden jót kívánni a Szent István Kollégium diákjai nevében.
Kellemes Húsvéti Ünnepet!
Bató Mária Magdolna
Szent István Otthon diáktanács elnöke
CSÍKSOMLYÓ 2O11. április 22.