Átadták az Élet Háza parkolóját

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Otthonaink_Csobanka_DSC06313Elethaza.jpgJúnius 8-án délelőtt átadták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csobánkai Élet Háza újonnan kialakított parkolóját, és a parkolót az épülettel összekötő utat.  A fejlesztés a Swietelsky Magyarország Kft. 4 366 681 Ft-os támogatásából valósult meg, az alapítványnak nem kellett anyagilag hozzájárulni a munkálatokhoz. A támogatást jelképező táblát Hegyi Zoltán, a vállalat ügyvezetője adta át Böjte Csaba alapítónak és Vásárhelyi Tamásnak, az alapítvány kuratóriumi elnökének. A kuratóriumot Dr. Juharos Róbert képviselte még, a Swietelsky másik ügyvezetője, Bognár Árpád is eljött, és meghívást kapott Völgyes József, Csobánka polgármestere is az ünnepségre.

Az Élet Házát üzemeltető, az átadó ünnepséget szervező Dévai Szent Ferenc Kiadó Kft. ügyvezetője, Jendrolovits Gábor ismertette a 16 évvel ezelőtt helyreállított kastélyépület korábbi funkcióit, ami után néhány éve engedéllyel rendelkező lelkigyakorlatos ifjúsági- és zarándokszálláshely lett a kastélyból. Megköszönte a Swietelsky támogatását és a kivitelezők rugalmasságát, amit az egyedi igényeikkel és a hely adottságaival szemben tanúsítottak.
Böjte Csaba kiemelte, hogy mindig is közösségépítő helynek szánták a kastély épületét.
Szeretné, hogy közösségről, reményről, holnapról szóljon az Élet Háza.
Köszönetet mondott a cégcsoportnak és munkatársainak, hogy segítségükre voltak. Külön megköszönte Csobánka önkormányzatának, hogy az elmúlt évek útkeresését tolerálták és támogatták.
Hegyi Zoltán, a Swietelsky ügyvezetője megköszönte a munkatársainak, alvállalkozóinak az elvégzett munkát. Elárulta, hogy ezzel a feladattal kapcsolatban annak örült legjobban, hogy egy kicsit kiszabadulhatnak az üzleti folyamatok mechanizmusaiból. A jó és egyszerű együttműködés mintaképének nevezte a projektet. Elárulta, hogy gyakran támogatják a sportot, a művészeteket és a jótékonysági célokat. Szívesen teszik, mert szeretik másokkal is megosztani a munkájuk eredményeit. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben még tovább szépíthetik ezt a környéket.
Az esemény végén Csaba testvér kalauzolásával járták végig a látogatók a kastély parkjában kiépített keresztutat, miközben Jendrolovits Gábor ügyvezető válaszolt az Élet Háza működésével kapcsolatos kérdésekre, Völgyes József polgármester pedig a település és a kastélyépület történetével kapcsolatban szolgált információkkal az érdeklődőknek.
www.csobanka.online