Egy tenyérnyi szeretet

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_95689436_3011610402235911_8406782592199688192_n.jpgMert az életben vannak azok, akik kezet nyújtanak másoknak, akik segítenek az úton haladni… ez a kéz nem mindig simogat ….van hogy a segítő kéz kesztyűben érkezik és ki kell bontani, hogy felfedezzük mélyen, belül milyen értéket hozott nekünk.

Déván vagyok a gyermekotthonban.
Tanulom az életet, de addig már eljutottam, hogy mindig van mindenben valami tanulni való tanulság. Néha nehezebb meglátni, mert jól be van takarva, mélyebbre van elásva.
Játszunk el a gondolattal, hogy egy árvaházból lop valaki.
Nem egyszer. Nem egy ember.
Elgondolkoztató, mi lehet annak az embernek/embereknek a világa, érzése, élménye, sorsa, sikere, fájdalma, bánata, dühe, öröme, aki egy gyermekotthonból lopni kényszerül.
Időnként bizony (gyakran) előfordul hogy a kiteregetett ruhát már nem kell többet szennyesbe rakni, az ajtó előtt hagyott cipőt már soha többé nem kell kipucolni ….
Mi lenne, ha egy Kölyök Manufaktúra kis szegényesen egyszerű műhelyéből elvinnék azokat a szerszámokat és csiszoló gépeket, amivel a fiatalok dolgoznak nap mint nap?
/Pl: Valaki éjjel betör és székkel együtt elvisz egy rárögzített csiszoló gépet./
Döbbenet, még elképzelni is nehéz. Pedig megtörténik 
Próbálom megérteni, vajon miért? pár ezer forintért? vagy bosszúból? vagy egyszerűen szeret rombolni, mert nem tudja milyen építeni?
Sosem gondoltam erre, nem képzeltem el korábban.
Annak örülök, hogy azt látom a mi Fiaink, akik dolgoznak ezekkel a gépekkel, amikor meglátják a kiürített műhelyt, lehajtott fejjel, döbbenten állnak, nem értik. …. aztán háborognak, dühöngenek…. aztán jönnek ötletekkel és gondolkodnak a megoldásokon … mert ők itt tartanak. Nem azt mondják, hogy akkor ennyi volt, hanem megoldást keresnek a folytatásra.
Ők már megtapasztalták az alkotás örömét, a teremtés erejét, a jóság ízét, a célért való küzdés kellemes fáradtságát, az együtt-egymásért élményét.
Helyén a szívük.
Lehet megtaláltam a legmélyebb értelmét a történteknek.
Örülök Fiúk, hogy veletek dolgozhatok.
Túl leszünk ezen is.
A fotón: Dévai Kölyök Manufaktúra által készült Falapka
Köszönjük, ha rendeléseddel támogatod a manufaktúra fiataljainak alkotó képzését.
10 db-os előrajzolt csomagot is rendelhetsz már Dévai Kölyök Manufaktúra