Bölcsőátadás

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_313337949_2591367034338478_4355290776021130530_n.jpgKedves Barátok, Rokonok, Ismerősök!

Örömmel írom, hogy november 6-án a dévai ferences templomban vándorbölcső átadásra került sor. A Csinódból 2018-ban indult vándorbölcső program keretében ez volt az első dél-erdélyi átadás.

A míves faragott bölcső Magyarországról érkezett adományként. Egy kis Hajdú-Bihar megyei római katolikus település, Újtikos lakói készíttették azt követően, hogy Beránszkiné Éva asszony 2018-ban Gyergyószárhegy határában a Tatárdombnál  részt vett a Csaba testvér által tarott szentmisén, melynek kertében 2 bölcső is útnak indult a Gyergyói-medencében. Ekkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy saját közösségükban is vándorbölcsőt kell indítani és egyet Erdélybe küldeni. 
Idén nyáron hozta el a Maga László c. kanonok által megáldott bölcsőt Székelyföldre és pár héttel később már jelentkezett is egy Déva környéki családapa, hogy második gyermeke részére bölcsőt igényelne. 
Az Árpád-házi Szent Erzsébet nevét viselő bölcső elsőként egy Erzsébet nevű kislányt ringat. Érdekes ez a házasság, hiszen a családapa, Deák Ovidiusz László erdélyi, a felesége, Lusekolo Mwanbunga pedig tanzániai. Őket a kereszténységük hozta össze, és van már egy kisfiúk, akit a dévai magyar iskolába járatnak.
A bölcsőátadás a Böjte Csaba testvér által tartott szentmise keretében történt, és ezt követően Bonaventura testvér meg is keresztelte a 2 hónapos kisbabát.
Az édesanyának és a gyermekeinek azt kívánom, hogy találják meg helyüket az erdélyi társadalomban!
Bízom abban, hogy ez a most átadott bölcső sokáig fogja szolgálni a dél-erdélyi magyar közösséget és Déván meg környékén gyakoriak lesznek a bölcsőátadások!
Szeretettel: 
Nagy Balázs